S-a demonstrat: gravidele pot sa manance in timpul travaliului

Cercetarile arata o femeie insarcinata sanatoasa poate sa manance in siguranta in timpul travaliului, informeaza BBC News Online.
Dupa aproape 70 de ani in care medicii recomandau evitarea alimentelor in timpul travaliului de teama posibilelelor complicatii in cazul unei operatii, noile cercetari arata ca o alimentele usoare nu afecteaza in niciun fel durata travaliului si necesitatea unei operatii cezariene.

Studiul aparut in publicatia British Medical Journal sugereaza ca aceasta interdictie este mult prea precauta. O echipa de cercetatori de la King's College din Londra a urmarit aproape 2.500 de femei in timp ce dadeau nastere primului lor copil.
Unora li s-a permis sa consume alimente usoare (paine, fructe, iaurt) in timpul travaliului, in vreme ce altele au primit doar apa.


Rezultatele nu arata nicio diferenta

Rata nasterilor naturale in cazul ambelor grupuri a fost aceeasi, de 44%. De asemenea, nici in durata travaliului nu s-au constatat mari discrepante (597 minute pentru cele care au mancat si 612 minute pentru cele care au baut doar apa). Aproximativ 2-3 femei din ambele grupuri s-au confruntat cu senzatiile de voma intalnite in timpul travaliului.
Astfel, Andrew Shennan, coordonatorul studiului sustine ca studiul scoate in evidenta faptul ca nu exista niciun motiv pentru a-i refuza unei femei sa manance ceva usor in timpul travaliului.

Insa, ginecologii atrag atentia asupra femeilor obeze sau care iau petidin pentru reducerea durerilor din timpul travaliului care ar trebui sa evite mancatul, care ar putea sa le cauzeze unele probleme.

"Daca mananci in timpul travaliului nu te vei simti mai bine, insa cu siguranta nici nu va inrautati lucrurile.
In schimb te face sa te simti mai uman, acest lucru fiind foarte important in aceste situatii. Nu zice nimeni sa iei o masa copioasa, insa este rezonabil sa sugerezi femeilor sanatoase ca pot sa consume cantitati mici de alimente usoare, de preferat mai lichide cum sunt iaurtul si fructele
", spune dr. Virginia Beckett, obstetrician si purtatorul de cuvant al Colegiului Regal de Obstetrica si Ginecologie din Marea Britanie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod