Rosiile reduc riscul de aparitie a cancerului

Licopenele, cunoscute pentru proprietatile lor anti-cancerigene si intalnite in multe fructe si legume - in sepcial in rosii - pot reduce riscul de aparitie a numeroase boli, informeaza CNN

Inca din 1980 cand expertii au descoperit puterea antioxidanta a licopenelor, multe studii au scos in evidenta legatura dintre o dieta bogata in rosii si reducerea riscului de aparitie a diferitelor tipuri de cancer. Rezultatele unui studiu efectuat in 1990 aratau ca barbatii care au consumat cel putin 10 portii de produse care au inclus rosii per saptamana si-au redus cu pana la 34% riscul de aparitie a cancerului de prostata, in comparatie cu ceilalti.
Alte studii au evidentiat faptul ca un consum ridicat de licopene poate reduce riscul de aparitie a bolilor de inima, a aterosclerozei sau a degenerescentei maculare (care conduce la orbire). Rosiile gatite asigura o absorbtie mult mai usoara a licopenelor in organism. De exemplu, o jumtatate de cana de sos de rosii contine cantitatea de licopene din 5 rosii crude. De asemenea, o combinatie intre rosii si ulei de masline usureaza absorbtia licopenelor. Nu exista neaparat o cantitate standard recomandata de licopene, insa studiile sugereaza ca 30 mg/zi sunt benefice pentru sanatate.
Asta inseamna 1 1/2 cana de suc de rosii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod