Romania, pe locul 4 in Europa la bolile de inima

Facebook Twitter Comenteaza
Romania, pe locul 4 in Europa la bolile de inima

Specialistii sunt ingrijorati de numarul tot mai mare de persoane care sufera de boli de inima, Romania situandu-se pe primele locuri in Europa cu un numar de bolnavi in crestere.

 

"In momentul de fata, Romania se situeaza in mod ingrijorator intre primele locuri la nivel mondial in ceea ce priveste incidenta bolilor cardiovasculare, precum si rata de mortalitate de cauza vasculara. In acest context, este extrem de important atat tratamentul preventiv al pacientilor cu risc cardiovascular, cat si tratamentul pacientilor care au suferit un eveniment vascular major (infarct de miocard, accident vascular cerebral), in conformitate cu recomandarile ghidurilor actuale de specialitate”, a declarat Prof.

Univ. Dr. Gheorghe-Andrei Dan, seful sectiei de Cardiologie la Clinica Medicala "Colentina" cu ocazia conferintei de presa care anunta lansarea primului medicament generic antitrombotic de pe piata romaneasca in conditiile in care incidenta aterosclerozei cu complicatii trombotice este enorma in Romania.

Anul trecut intr-o statistica publicata de American Heart Asociation, Romania se gasea pe locul 3, dupa Rusia, Bulgaria. Anul acesta la reactualizarea statisticii, cred ca ne gasim pe locul pe 4, dupa Rusia, Bulgaria si Ungaria.

 

Cum prevenim imbolnavirea inimii?

 

  • prin renuntarea la fumat;
  • controlul tensiunii arteriale;
  • activitatile fizice practicate regulat;
  • terapii medicamentoase;
  • dieta sanatoasa combinata cu scaderea in greutate. 

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Amalia pe 28 Iul 2012, 17:46
    ingrijorator

    ai dreptate cris este chiar ingrijoratoare aceasta statistica. si eu tot la clinicco brasov merg pentru controale regulate. ma simt in siguranta , au aparatura ultraperformanta si niste doctori jos palaria

    0
    0

  • cris pe 31 Mai 2012, 23:34
    Doctori buni

    intradevar tot mai multi romani sufera de boli de inima. anul trecut tatal meu a suferit un infarct. Norocul lui este ca locuieste in brasov si am mers cu el la clinicco in urgenta. Altfel nu cred ca mai era astazi. super clinica, super doctori. au si sait - www.clinicco.ro

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod