Romania ocupa locul 1 in Europa la hepatita C

Numarul extrem de mare de persoane care se estimeaza ca sunt afectate de virusul hepatic B si C in Romania, de circa 2 milioane, situeaza tara noastra pe un nedorit prim loc din Europa privind nivelul de raspandire a bolii.
Al IV-lea Congres European al Pacientilor cu Afectiuni Hepatice, organizat anul acesta sub titlul "Hepatitele virale – o continua provocare", isi propune sa sublinieze importanta abordarii cu responsabilitate a problematicii hepatitelor virale, sa identifice rolul societatii civile, dar si al politicilor de sanatate in lupta cu aceasta boala, sa aduca in atentie noi solutii de diagnostic si tratament.

"Alaturi de alte tari, Egiptul si Romania sunt membre fondatoare ale European Liver Patients Association si au aceleasi probleme in ceea ce priveste hepatitele virale precum si resurse limitate in aceasta problema.
Deci cooperam si impartasim experiente comune in acest sens, iar vizitele reciproce sunt un bun indicator al
cooperarii dintre SANO-HEP si Asociatia Egipteana pentru Ingrijirea Pacientilor cu Afectiuni Hepatice", a declarat cu ocazia congresului, Ingo van Thiel, asociatia Deutsche Leberhilfe.

Asociatia SANO-HEP Romania, asociatie a pacientilor cu afectiuni hepatice, membru fondator al Asociatiei Europene ELPA (European Liver Patients Association), are ca misiune principala abordarea complexa a problematicii bolilor hepatice virale in special a hepatitelor B si C.

La evenimentul ce se desfasoara astazi si maine la Hotelul Aro Palace din Brasov
participa pacienti si medici din Romania, Germania, Italia, Spania, Suedia, Boznia Hertegovina si Croatia printre care Gheorghe Ionescu, Presedinte SANO – HEP Romania, Conf.
Dr. Ileana Constantinescu, Institutul Clinic Fundeni, Ingo van Thiel, asociatia Deutsche Leberhilfe.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod