Romania are cel mai mare centru privat de dializa din Europa

Cel mai mare centru privat de dializa din Europa a fost inaugurat in Bucuresti de catre Fresenius NephroCare Romania. Centrul din strada Jiului are o capacitate maxima de 420 de pacienti care trebuie tratati prin hemodializa si dializa peritoneala, asigurand astfel tratamentul a 32% din pacientii cu hemodializa din Bucuresti.
Centrul este dotat cu 67 de masini de dializa Fresenius si cu echipamente de distributie a fluidelor de ultima generatie, prezente pentru prima data in Romania. Pacientii sunt ingrijiti de o echipa medicala profesionista, din care fac parte 12 medici, 64 de asistenti medicali si un psiholog.

Investitia totala in amenajarea sediului si in echipamentele medicale se ridica la aproximativ 1,3 milioane euro.

"Pentru capitala tarii era stringent un centru de mare capacitate, performant, care sa opereze la standarde europene.
In prezent, Bucurestiul absoarbe 15% din totalul pacientilor hemodializati din tara si 20% dintre cei tratati prin dializa peritoneala
", a declarat Alexandru Ciolan, Director General Fresenius Medical Care Romania.

"Trebuie sa tinem cont totodata de faptul ca acest centru absoarbe si pacienti din judetele invecinate: Ilfov, Dambovita, Calarasi, Arges sau Giurgiu. In prezent, 18% dintre pacientii hemodializati in noul centru din Bucuresti se deplaseaza de 3 ori pe saptamana dinspre aceste zone catre Bucuresti.
Estimam insa ca procentul se va optimiza prin deschiderea in perioada 2009-2010 a unor noi centre in judetele limitrofe", a adaugat acesta.

Centrul din Str. Jiului este cel de-al doilea centru Fresenius din Bucuresti. Primul centru Fresenius "Dr. Carol Davila", inaugurat in 2005, este totodata primul centru privat de dializa din Romania.

"Cand vorbim despre centrul "Dr. Carol Davila", vorbim practic despre locul unde s-au pus temeliile dializei in Romania. Din anul deschiderii, 2005, si pana in prezent, ne-am concentrat indeosebi pe indeplinirea standardelor de calitate Fresenius, aceleasi la nivel mondial.
Abia ulterior ne-am concentrat catre obiectivele cantitative, de tratare a unui numar cat mai mare de pacienti. Iar acest lucru nu era posibil decat printr-o noua locatie, si anume cea din Str. Jiului
", a explicat Cosmin Bordea, Director Operational Fresenius Nephrocare Romania.

Fresenius NephroCare Romania este liderul pietei serviciilor private de dializa din Romania, cu o cota de piata de 18% din totalul pietei de servicii de dializa la finalul primului semestru al acestui an.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod