Romancele aleg metoda contraceptiva "dupa ureche"

Facebook Twitter Comenteaza
Potrivit unui studiu realizat de Sensiblu in perioada 17 - 30 noiembrie 2008, tinerele din Romania isi aleg metodele contraceptive consultand alte surse decat medicul ginecolog. Acestea apeleaza la sfaturile prietenelor sau se informeaza de pe diverse site-uri sau din reviste.

Dintre tinerele intervievate, 8% au declarat ca au ales metoda contraceptiva in urma unei vizite la medicul ginecolog sau medicul de planificare familiala. In numar mult mai mare sunt cele care spun ca nu au apelat la un specialist cand au ales metoda contraceptiva, ci la sfaturile prietenelor (55%) sau la informatii din diverse surse (37%) - televizor, reviste, carti, internet.
Studiul a fost efectuat pe un esantion de 400 de femei cu varsta cuprinsa intre 15 si 20 de ani, active sexual.

"Este foarte ingrijorator faptul ca in Romania secolului 21, fetele de pana in 20 de ani inca declara ca le este frica sau rusine sa mearga la medicul ginecolog si prefera sa se informeze despre contraceptie "dupa ureche". Credem ca este foarte important ca fetele sa practice un comportament responsabil modern in viata de cuplu. Frica de ginecolog reprezinta in Romania un fenomen la fel de ingrijorator ca raspandirea bolilor cu transmitere sexuala sau numarul mare al intreruperilor de sarcina" a declarat Alice David, Senior Brand Manager Sensiblu.

Si alte intrebari au primit numeroase raspunsuri ingrijoratoare.
Spre exemplu, 43% din femei au raspuns ca se protejeaza doar cateodata atunci cand au relatii sexuale, cu toate ca peste 60% din ele au declarat ca si-au inceput viata sexuala inainte de varsta de 18 ani. Putin peste jumatate (52%) declara ca se protejeaza la fiecare contact sexual, iar 5% lasa acest aspect in grija partenerului.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod