Remedii homeopate care reduc riscurile radioterapiei si chimioterapiei

Efectele adverse ale tratamentelor pentru cancer pot fi minimalizate cu ajutorul unor remedii homeopate care nu interfereaza cu medicatia initiala, informeaza BBC News.
Dr Sosie Kassab, specialist in terapiile complementare pentru cancer de la Royal London Homeopathic Hospital a condus opt studii la care au participat peste 664 de persoane. Cercetarile s-au concentrat pentru descoperirea unui preparat care reduce riscul reactiilor alergice pe piele dupa sedintele de radioterapie si a stomatitei dupa chimioterapie.

Desi mai sunt necesare studii detaliate pentru confirmarea acestor descoperiri, cercetatorii au descoperit ca galbenelele (crema) previn aparitia dermatitelor in urma sedintelor de radioterapie si preparatul numit Traummel S (folosit ca apa de gura) este util pentru ranile aparute in cavitatea bucala.


Specialistii precizeaza ca studiile arata ca nici crema de galbenele, nici preparatul Traummel S nu interfereaza cu tratamentul initial. Dimpotriva, a scazut numarul pacientilor care au intrerupt sedintele de radioterapie.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • inada pe 16 Apr 2009, 09:08
    Minunile naturii!

    am trecut prin chinurile cobaltoterapiei si pot confirma ca atat unguentul de galbenele dar in mod special uleiul de catina sunt de un real ajutor in combaterea arsurilor de pe pielea zonelor iradiate.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod