Radioterapia poate fi inlocuita de o singura injectie

Radioterapia, folosita pentru tratarea cancerului testicular, poate fi inlocuita de o singura injectie, sunt de parere specialistii.
Oamenii de stiinta spera ca medicamentul Carboplatina, bazat pe platina, sa fie un remediu care sa fie folosit in siguranta de pacientii care sufera de cancer testicular. Acest nou tratament prezinta mai putine efecte secundare  decat radioterapia si permite pacientilor sa-si reia viata normala intr-un timp mult mai scurt.

Rezultatele celui mai amplu studiu in legatura cu seminomul testicular, in faze incipiente, care reprezinta cauza principala a jumatate dintre cazurile de cancere testiculare, vor fi prezentate azi la conferinta de la Institutul National de Cercetare a Cancerului din Birmingham.

Studiul s-a efectuat pe un grup de 573 de pacienti cu seminom testicular, in faze incipiente, iar saptamanile de radioterapie au fost inlocuite cu o singura injectie cu Carboplatina.
Pacientii au experimentat mai putine efecte secundare decat in timpul tratamentului clasic si au putut sa se reintoarca la stilul de viata obisnuit intr-un timp mai scurt. In total, doar 5% dintre cazuri au recidivat, insa nu s-a inregistrat niciun deces.

Sursa: MailOnSunday
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod