Programele TV cu continut sexual - nocive pentru adolescenti

Potrivit unui studiu efectuat de RAND Corporation, o organizatie non-profit americana, numarul fetelor insarcinate care se uita mult la televizor este dublu fata de al celor care se uita mai putin sau sub supravegherea adultilor.
"In ultimii ani, numarul programelor cu continut sexual de la televizor s-a dublat, dar niciunul dintre acestea nu prezinta practici sexuale protejate", potrivit Anitei Chandra, psiholog american. Astfel, tinerii au libertate sexuala, dar au prea putina educatie in ceea ce priveste protejarea impotriva bolilor cu transmitere sexuala sau a sarcinilor nedorite.

"A da o valoare raportului fizic cu o alta persoana este un semn de respect atat pentru sine, cat si pentru celalalt. Un adolescent trebuie sa inteleaga ca pe langa placere, sexul este un act de responsabilitate", subliniaza psihologul.

Adolescentii primesc un numar foarte mare de informatii despre sex prin intermediul  televizorului si prin media in general.
Totusi nu sunt promovate programe educative  in legatura cu masurile de protectie pe care trebuie sa le ia adolescentii atunci cand isi incep viata sexuala.

Studiul a cuprins doua mii de adolescenti, familiile lor, un grup de psihologi si reprezentanti media. Rezultatele au fost publicate in revista "Pediatics".

Sursa: http://it.health.yahoo.net
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod