Program de recompensare a studenţilor seropozitivi


Facebook Twitter Comenteaza
Program de recompensare a studenţilor seropozitivi
Academia Europeană de HIV/SIDA şi Centrul Regional HIV/SIDA Iaşi lansează joi, 2 decembrie 2010, proiectul "Ştiinţă şi spiritualitate. Parteneriat pentru viaţă" ce are ca obiectiv creşterea aderenţei la tratament a persoanelor seropozitive.
 
Lansarea proiectului va avea loc în cadrul unui eveniment de amploare organizat la Hotelul Mitropoliei din Iaşi la care vor participa Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel - Preşedinte al Academiei Europene de HIV/SIDA, Prof. Carmen Dorobat - Coordonator al Centrului Regional Iaşi, Iulian Petre - Preşedinte Executiv UNOPA (Uniunea Naţională a Organizaţiilor Pacienţilor afectaţi de HIV/SIDA), reprezentanţi ai Patriahiei şi Mitropoliei Moldovei, reprezentanţi ai Centrului Regional HIV/SIDA Iaşi şi reprezentanţi ai Academiei Europene de HIV/SIDA.


În cadrul evenimentului de lansare „Stiinta şi spiritualitate. Parteneriat pentru viaţă.”, compania MSD - lider mondial în industria sănătăţii şi partener al proiectului - a anunţat demararea unui program de recompensare a studenţilor seropozitivi cu rezultate deosebite la învăţătură şi cu posibilităţi financiare reduse.

Programul are că scop atât integrarea socio-profesională a persoanelor seropozitive cât şi încurajarea contribuţiei active în luptă împotriva discriminării persoanelor cu HIV şi constă în acordarea anuală a Bursei Universitaria în valoare de 2500 de euro unui tânăr seropozitiv care îndeplineşte următoarele condiţii:

- are 18 ani împliniţi la data depunerii aplicaţiei pentru solicitarea bursei
- se află sub tratament în evidenţa Centrului Regional HIV/SIDA Iaşi
- poate face dovadă că urmează cursurile unei instituţii de studiu superior acreditată de Ministerul Învăţământului şi are media de final de an de peste 7.5
- poate face dovadă că veniturile curente nu îi sunt suficienţe pentru continuarea studiilor universitare
- este implicat activ în viaţă socială a comunităţii locale (este membru în ONG-uri locale, în asociaţii de studenţi sau comunităţi de tineri)
 
Aplicaţia trebuie trimisă pe adresă de e-mail a Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Pacienţilor afectaţi de HIV/SIDA (unopa@unopa.ro) în intervalul 1 ianuarie - 30 februarie 2011.
Evaluarea dosarelor se va realiza de către un comitet format din 3 reprezentanţi ai părţilor implicate (UNOPA, Centrul Regional Iaşi şi MSD) până la data de 15 martie 2011. Nominalizarea şi anunţarea câştigătorului vor avea loc pe 30 martie 2011 pe site-ul UNOPA -  www.unopa.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod