Produse cosmetice organice sau naturale?

Creat din dorinta de a oferi o solutie celor pentru care folosirea produselor cosmetice si de infrumusetare a devenit o problema, rangali.ro este o dovada a respectarii mediului inconjurator: produsele Rangali sunt organice, ceea ce inseamna ca sunt create pentru a avea un impact cat mai mic asupra naturii, fiind fabricate in proportie de 95% din ingrediente naturale, crescute fara ingrasaminte chimice.
Rangali.ro pune in vanzare cea mai mare varietate de produse organice destinate ingrijirii tenului, corpului si intretinerii casei.

Organic nu inseamna natural, ci mai mult decat atat. Principala diferenta intre natural si organic consta in faptul ca, pentru produsele naturale nu exista un regulament strict, in timp ce pentru cele organice trebuie sa se respecte o legislatie foarte exacta. Astfel, un produs se poate numi organic si poate afisa acest lucru pe eticheta doar daca ingredientele si procesul de fabricatie nu implica radiatii, pesticide, ingrasaminte chimice sau modificare genetica.

Etichetele produselor organice trebuie sa fie extrem de clare:

- 100% organic: trebuie sa contina ingrediente 100% produse organic (exclusiv apa si sare).
Aceasta este singura eticheta care garanteaza un produs complet organic. Aceste produse sunt insotite de sigla organului de certificare.
- Organic sau certificat organic: cel putin 95% din continut este organic, proportional cu greutatea (exclusiv apa si sare). Aceste produse sunt insotite de sigla organului de certificare.
- Fabricat cu ingrediente organice: cel putin 70% din continut este organic. Exista mentiunea "fabricat organic" pe fata produsului si sunt listate pana la 3 ingrediente specifice. Aceste produse nu sunt insotite de sigla organului de certificare.
- Mai putin de 70% organic: cuvantul "organic" se regaseste doar pe lista de ingrediente, nu pe fata produsului. Aceste produse nu sunt insotite de sigla organului de certificare.
- Natural: poate contine si numai 1% ingrediente naturale.
Aceste produse nu sunt insotite de sigla organului de certificare.

De asemenea, e bine de stiut ca pe eticheta sunt inscrise ingredientele in ordinea descrescatoare a concentratiei.

In februarie 2008, la conferinta Vivanes din cadrul BIOFACH, Nurenberg, a fost anuntata unificarea standardelor de certificare pentru Uniunea Europeana incepand cu anul 2009. Produsele Rangali sunt certificate de Soil Association din Marea Britanie si OFC din Australia, ambele avand cel mai ridicat standard al continutului organic.

Folosirea produselor organice aduce mai multe beneficii, deoarece:

-s-a demonstrat ca acestea aduc un aport ridicat de vitamine, nutrienti si antioxidanti ce intaresc sistemul imunitar al organismului si il ajuta in lupta impotriva mai multor boli de ordin metabolic, hormonal, neurologic, precum si impotriva mai multor tipuri de cancer;
-s-a evidentiat ca organismul se identifica mai usor cu ingredientele organice, fiind benefice pentru persoanele cu piele sensibila;
-ajuta la reducerea folosirii resurselor limitate si incurajeaza reciclarea, drept politica de consum ce pune pe primul loc pastrarea mediului inconjurator;
-incurajeaza o industrie ecologica in dezvoltare, ce foloseste metode traditionale de fertilizare a solului si productie;
-lupta impotriva folosirii substantelor chimice artificiale, precum fertilizatorii si pesticidele.

"Sper ca rangali.ro sa reprezinte inca un pas in schimbarea mentalitatii cu care percepem mediul inconjurator si sa-i ajute pe romani sa adopte un stil de viata sanatos.
In fond, cu totii ne dorim sa fim naturally beautiful!", a spus Monica Rosu, Director General Rangali.

Produsele ce se pot cumpara online sunt destinate infrumusetarii si intretinerii fetei, corpului si casei, dar si rezolvarii mai multor probleme: piele uscata, sensibila, acnee, par uscat sau deteriorat, celulita, pot asigura protectie solara, sunt recomandate pentru sarcina, etc. Astfel, sunt produse speciale dedicate copiilor, produse machiaj, igiena intima dar si produse pentru curatenia casei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod