Procesul de evaluare a managerilor din spitale s-a prelungit

Pentru asigurarea unui cadru transparent, dar si pentru realizarea temeinica a procesului de evaluare a managerilor de spitale, ministrul Sanatatii a dispus, printr-un ordin, prelungirea termenului de finalizare a rapoartelor de evaluare pana la 30 aprilie.
Pentru obiectivitatea aprecierilor, Ordinul ministrului Sanatatii nu modifica criteriile de evaluare a indicatorilor de performanta stabilite de fosta conducere a ministerului prin Ordinul Nr. 112 din 22 ianuarie 2007 privind criteriile de performanta in baza carora contractul de management poate fi prelungit sau poate inceta inainte de termen.

Masura de prelungire a termenelor de evaluare a fost luata ca urmare a verificarii documentelor depuse in dosarele de evaluare unde s-au constatat unele neconcordante intre valoarea indicatorilor consemnata in fisele de evaluare si valoarea acestora din documente.

Procedura de evaluare presupune calculul valorilor indicatorilor din documentele depuse in dosarele de evaluare cu indicatorii asumati prin contractul de management.
Ordinul ministrului Sanatatii permite reanalizarea dosarelor de evaluare de catre Comisiile locale pentru situatiile in care s-au constatat neconcordante. Responsabilitatea corectitudinii rapoartelor de evaluare revine comisiilor locale.

Avand in vedere procesul de evaluare din acest an, dar si deficientele constatate in mai multe randuri de echipe de control in activitatea unor manageri de spital, Ministerul Sanatatii considera oportuna demararea unor discutii cu privire la  modificarea legislatiei in ceea ce priveste sistemul de numire si evaluare a conducerii spitalelor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod