Primul eveniment de plimbare în aer liber

Facebook Twitter Comenteaza
Primul eveniment de plimbare în aer liber

Se întâmplă la Braşov între 11-12 septembrie a.c. şi este primul eveniment de walking organizat de Federaţia Internaţională de Sport Popular.

 

În cele două zile de walking în Braşov, pe trasee alese pentru reprezentativitatea lor şi în spaţii de socializare pentru mic dejun şi prânz se urmăreşte promovarea mersului pe jos în ritmul propriu, şi împrietenirea cu participanţi (conaţionali sau străini) la acelaşi eveniment.

Traseele sunt marcate şi pot avea 5 km, 10 sau 20 km, fiecare participant optând pentru un traseu în funcţie de pregătirea fizică.

Plecarea pe traseu, pe bază de înscriere şi achiziţie pachet de start (10 lei) are loc între orele 8:00 şi 12:00 (ora 10:00 pentru traseul de 20 km), revenirea din traseu fiind până la ora 18:00. Mai multe detalii găseşti pe site-ul oficial al evenimentului.

Federaţia Internaţională de Sport Popular a fost constituită în anul 1968, la Lindau de către asociaţii din Germania, Elveţia, Liechtenstein şi Austria, pentru promovarea mersului pe jos necompetitiv (walking) ca alternativă la competiţiile sportive de marş.
Cel mai popular sport al IVV este walking-ul, desfăşurat sub sloganul “Pace – Prietenie – Sănătate”. La evenimentul din Brasov vor participa cei doi vicepresedinti ai Federatiei – Raymond Claude si Giuseppe Colantonio. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod