Primul antiinflamator in varianta efervescenta, lansat si in Romania


O noua solutie medicala in varianta efervescenta pentru combaterea eficienta a durerilor musculo-scheletice a fost lansata de curand si in Romania.
Produsul se elibereaza pe baza de prescriptie medicala sub forma de comprimate efervescente cu administrare unica pe zi. Acesta este varianta efervescenta a medicamentului Flamexin utilizat deja in ameliorarea simptomelor de osteoartrita, artrita reumatoida si spondilita anchilozanta, cunoscut si utilizat in Romania sub forma de comprimate si plicuri cu pulbere pentru solutie orala.

Administrat in forma dizolvata, medicamentul se absoarbe imediat si intra rapid in actiune. In aceste conditii, contactul substantei active cu mucoasa gastrica este extrem de redus, spre deosebire de alte antiinflamatoare nesteroidiene de tip tablete, drajeuri sau capsule care se dizolva in stomac si se absorb mai lent tocmai din acest motiv. Efectul analgezic este rapid si intens, comparabil cu cel obtinut dupa administrarea unui antiinflamator injectabil.


In Europa afectiunile musculo-scheletice reprezinta cea mai frecventa problema de sanatate legata de munca, potrivit specialistilot in medicina muncii. 25% dintre lucratorii din UE acuza dureri de spate si aproape inca 25% se plang de dureri musculare.
 
Consultarea unui medic este obligatorie in vederea stabilirii tratamentului potrivit. Tratamentul poate include atat solutii nemedicamentoase, cat si medicamentoase de tip analgezice sau antiinflamatoare nesteroidiene. In prezent, medicii au la dispozitie o gama larga de antiinflamatoare nesteroidiene clasice sau moderne, aparute pe piata din nevoia ridicata de solutii eficiente, bine tolerate, accesibile si care sa fie acceptate cu placere de catre pacienti.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • medic de ocazie pe 2 Iun 2009, 10:52
  flamexin

  Toate tipurile de Flamexin sunt eliberate pe baza de reteta. In mod normal medicamentul trebuie recomandat de medic, insa stim cu totii cum se elibereaza medicamentele la farmacie.

  0
  0

 • gabi pe 29 Mai 2009, 22:53
  binevenit

  Eu cumpar si folosesc Flamexin fara reteta,e foarte eficient,pe acesta,efervescent ,de ce trebuie sa il luam cu reteta???

  1
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;