Prezervativul, o metoda sigura, dar ocolita de adulti

Cu toate ca la ora actuala este singura metoda care protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala, prezervativul este "ocolit" nu doar de tineri, ci si de adultii care intretin raporturi sexuale la prima intalnire.
Un studiu recent efectuat pe aceasta tema si publicat in revista "International Journal of Epidemiology" releva faptul ca  doar 37,1% dintre barbatii care fac sex la prima intalnire folosesc prezervativul. La femei procentul este si mai scazut, de doar 28%. Cercetarile au fost efectuate pe 20.000 de voluntari de ambele sexe.

In cazul adolescentilor, procentul celor care folosesc prezervativul este de 33%, fata de 30%, pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani.
Cu cat varsta creste, cu atat procentul folosirii prezervativului scade. Expertii cred ca acest lucru se datoareaza faptului ca multi adulti au relatii stabile sau folosesc alte metode de contraceptie.

"Totusi, nu toti cei care au depasit 30 de ani sunt implicati intr-o relatie stabila", a declarat Catherine Mercer, autorea studiului. "In cazul unui raport sexual ocazional, nu trebuie sa luam in calcul numai aparitia unei sarcini nedorite. Este foarte important ca si adultii sa fie constienti ca si ei sunt expusi pericolului infectarii cu HIV, hepatita C sau virusul papilloma si de aceea folosirea prezervativului este esentiala", a continuat aceasta.
 

Sursa: http://it.health.yahoo.net
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod