Pot lupta remediile naturale impotriva cancerului?

In urma unor studii, specialistii in medicina alternativa sustin ca terapiile naturiste lupta impotriva multor simptome, precum cele ale menopauzei, depresiei si chiar impotriva cancerului

De exemplu, terapia cu hormoni bioidentici are rezultate promitatoare in prevenirea simptomelor menopauzei si un remediu pe baza de plante este eficient in lupta impotriva cancerului, cel putin in testele efectuate in laborator si pe animale. Aceste rezultate sunt sustinute de specialistii in medicina alternativa.
Intr-un alt studiu s-a dovedit ca formula herbala Essiac - folosita de decenii de catre pacientii cu cancer - are atat proprietati antioxidante si inflamatorii, cat si capacitatea de a ucide celulele canceroase in laborator, sustine Deborah Kennedy, coordonatoarea studiului. Experta a descoperit ca daca aceasta formula este folosita in tratarea cancerului ovarian si de prostata, are intr-adevar efectele scontate. "Este capabila sa incetineasca procesul de inmultire a celulelor canceroase, precum si moartea acestora", sustine ea.
Folosita in cazul animalelor, cercetatorii au descoperit ca protejeaza stomacul, insa nu intareste semnificativ sistemul imunitar. Este un pas important, insa sunt necesare si alte teste efectuate pe fiinte umane pentru a verifica daca formula actioneaza la fel, oferind protectie gastrica. Pareri contradictorii exista. Societatea Americana de Cancer sustine ca nu au fost prezentate studii clinice care sa demostreze eficienta Essiac-ului in tratarea cancerului. Desi a recunoscut ca anumite plante din mixtura au efecte anticancerigene in testele efectuate in laborator, totusi nu exista dovezi care sa sustina folosirea acestei formule de catre persoanele cu cancer.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod