Postarea virală a unui medic care a comparat 3 radiografii: Plămânii unei persoane post-COVID sunt mai afectați decât ai unui fumător înrăit

Chiar și după un an întreg în care ne-am confruntata cu pandemia de COVID-19, încă sunt o mulțime de lucruri pe care nu le știm despre acest virus periculos și în mod special despre efectele pe termen lung pe care le are asupra organismului.
Cu toate acestea, un medic chirurg din Texas, Statele Unite, care a tratat sute de pacienți cu COVID începând din luna martie a anului trecut, a postat câteva imagini care fac lumină în ceea ce privește consecințele bolii.

Medicul chirurg specializat în traumatologie a comparat trei radiografii pulmonare: a unei persoane sănătoase, a unui fumător, iar cealaltă a unui pacient care a avut COVID-19.

Dr. Brittany Bankhead-Kendall, care este profesor universitar în cadrul Texas Tech University Health Sciences Center, a postat imaginile pe Twitter, iar postarea sa a devenit virală în scurt timp.
Imaginile demonstrează că plămânii unei persoane care s-a luptat cu coronavirusul sunt mai afectați decât cei ai unui fumător înrăit. 

Plămânii unei persoane sănătoase apar de culoare neagră în radiografie, ceea ce înseamnă că țesutul pulmonar este intact și sănătos. 
Radiografia persoanei fumătoare arată zone decolorate, care semnifică prezența congestiilor și a țesutului cicatricial cauzat de fumat.


Cea de-a treia radiografie, care arată plămânii unei persoane care a avut COVID, prezintă zone extinse de culoare deschisă, ceea ce înseamnă că țesutul pulmonar este grav afectat.

După ce postarea sa de pe Twitter a atras multă atenție și a primit mii de reacții, medicul a fost invitat în cadrul unei emisiuni, unde a vorbit despre descoperirile sale de-a lungul lunilor în care a tratat numeroși pacienți cu coronavirus. 

Toată lumea este îngrijorată de mortalitatea cauzată de COVID, care este oribilă, îngrozitoare.
Dar trebuie să ne gândim la toți cei care au supraviețuit bolii și cei care au fost testați pozitiv - va fi o problemă gravă
”, a spus medicul.

Așa cum se observă din comparația celor trei radiografii, plămânii unei persoane care a avut COVID arată mult mai rău decât cei ai unui fumător.

În continuare sunt oameni care spun 'Sunt bine, nu am avut nicio problemă' și apoi le faci o radiografie pulmonară și au niște rezultate foarte proaste. Fie se vede foarte mult alb, care este cauzat de cicatrizare, fie se vede cum plămânii sunt afectați în întregime.
Și dacă nu te confrunți cu probleme acum, faptul că apare în radiografie este un indiciu clar că este posibil să ai probleme mai târziu
”, a adăugat medicul.

Se pare că și pacienții asimptomatici, în proporție de 70-80%, prezintă afectare la nivelul plămânilor, vizibilă la radiografie. Dr. Bankhead Kendall avertizează că orice pacient care a avut COVID și care se confruntă cu dificultăți de respirație ar trebui să anunțe medicul.

Nu există implicații pe termen lung ale unui vaccin care ar putea fi atât de rele precum implicațiile pe termen lung ale COVID”, mai spune medicul.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod