Planificarea familiala te ajuta sa ai control asupra vietii!

Desi pana in anul 1990 planificarea familiala era interzisa la noi in tara, la 18 ani de la revolutie 61% dintre cupluri folosesc o metoda de contraceptie moderna, semn ca programul national de planificare nationala este eficient.
"Planificarea familiala este un mijloc eficient impotriva saraciei", este de parere Marlene Francois-Lays, reprezentantul UNFFA, Fondul ONU pentru Populatie. "Parintii pot planifica din vreme si pot aloca o parte mai mare din resursele lor pentru educatia si ingrijirea fiecarui copil", continua aceasta.

Contraceptia moderna reprezinta unul dintre factorii care au contribuit la dezvoltarea societatii moderne, conferind cuplurilor, dar mai ales femeilor, libertatea si independenta de a putea alege momentul in care doresc si isi permit sa aiba un copil.

"Planificarea familiala este esentiala si din perspectiva emanciparii femeii si egalitatii dintre barbati si femei.
Cand o femeie isi poate planifica familia, isi poate planifica intreaga viata", a mai declarat Marlene Francois-Lays cu ocazia lansarii campaniei "Contraceptia - un pas spre libertate!".

In prezent, metodele contraceptive moderne includ o paleta larga de zeci de optiuni diferite. Pentru a afla cat mai multe detalii despre acestea, mergi in Piata Unirii in perioada 31 octombrie - 2 noiembrie. Acolo va fi amplasat un cort care gazduieste demonstratii privind metodele contraceptive, proiectii, discutii, sedinte de styling si make-up, dar si concursuri cu diferite premii.
Specialisti in planificare familiala, studenti la medicina, voluntari de la diferite asociatii nonguvernamentale vor imparti pliante si iti vor oferi informatii legate de contraceptie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod