Pilula care vindeca agonia durerilor menstruale

O noua pilula poate pune capat durerilor menstruale. Sper deosebire de tratamentele deja existente, care amelioreaza simptomele, aceasta noua pilula a fost realizata pentru a lucra asupra cauzelor.
Cunoscut sub denumirea de VA111913, noul medicament este antagonist al vasopresinei si determina scaderea nivelului acestui tip de hormon, reducand astfel contractiile si ameliorand durerea. Studiul de testate pentru acest medicament va incepe in aceasta luna si se va termina in Martie 2009, si implica 120 de voluntari, femei, cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani.

Afectiunea este foarte comuna in randul femeilor cu varsta sub 25 de ani. Simptomele includ crampe stomacale care se pot intinde la spate si coapse, dureri de cap, greturi, diaree, constipatie si o stare slabita a organismului.
Se estimeaza ca aceste dureri afecteaza 80% dintre femei in timpul vietii, iar pentru una din 6 femeie durerea poate fi atat de grava incat sa ii afecteze activitatile zilnice.  

Durerile menstruale, cunoscute si sub denumirea de dismenoree, sunt crampe abdominale care apare inainte sau in timpul ciclului menstrual. Atunci cand un ovul este eliberat de catre unul din ovare, compusii naturali numiti prostaglandina sunt produsi in captuseala musculara a uterului, pe care o pot afecta in timpul contactului.


De asemenea, aceste contractii comptima vasele de sange care brazdeaza uterul, temporar intrerupand aprovizionarea cu sange. Cu o cantitate mai mica de oxigen in tesuturile uterului, acesta incepe sa elibereze chimicale care declanseaza durerea. Din cauza contractiilor deja existente, acestea pot fi insuportabile.  

Medicamentele anti-inflamatooare, cum ar fi ibuprofenul, sunt des utilizate; exista si studii care sustin ca administrarea de vitamina B1 sau suplimente pe baza de magneziu ajuta la reducerea durerilor menstruale.
O alta alternativa este o procedura numita lectrostimulare nervoasa transcutanata (TENS).

In timp ce aceste tratamente amelioreaza doar simptomele, noul medicament din Marea Britanie lucreaza direct la nivelul uterului si amelioreaza contractiile excesive cauzate de vasopresina - un hormon natural.  

Susa: DailyMail.co.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod