Persoanele cu sindromul Down sunt mai putin predispuse la tumori

Cercetatorii au descoperit legatura dintre sindromul Down si riscul redus de a dezvolta tumori pe parcursul vietii, informeaza BBC News Online.
Cromozomul suplimentar care cauzeaza sindromul Down contine o gena (numita Dscr1) care ofera protectie impotriva tumorilor cancerigene, arata testele realizate pe cobai soareci. Se pare ca aceasta gena interfereaza cu semnalele care sunt necesare pentru ca tumora sa se dezvolte. Noile descoperiri sunt considerate un punct de plecare pentru dezvoltarea unor tratamente eficiente in preventia si tratarea cancerului.

"Noi stiam ca persoanele cu sindromul Down au un risc mai scazut de a dezvolta cancer, in afara de leucemie, comparativ cu restul populatiei.
Urmatorul pas este sa gasim o cale de a exploata aceasta descoperire in folosul umanitatii pentru descoperirea unor tratamente pentru cancer"
, explica Dr. Kairbaan Hodivala-Dilke de la Cancer Research UK.

Sindromul Down reprezinta o afectiune innascuta, prezenta la copil inca din momentul conceperii, fiind cauzata de prezenta unui cromozom suplimentar numarul 21. Aceasta anomalie genetica numita si Trisomia 21 determina, in general, afectiuni ale tuturor organelor si este asociata cu retardul mintal.
Specialistii considera ca, dintre toate afectiunile mintale care pot restrange sau anula accesul la viata sociala, sindromul Down ofera cele mai multe sanse de recuperare. Toate persoanele cu Sindrom Down prezinta un anumit grad de dificultate de invatare (retard mental), insa gradul de dizabilitate difera de la o persoana la alta si este imposibil de apreciat in momentul nasterii cat de grav va fi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod