Pastila pentru avort este disponibila si in Romania

Acest medicament care provoaca avortul spontan se gaseste si in Romania, pe internet.
Medicii avertizeaza asupra efectelor in cazul in care pastila este folosita fara supraveghere medicala: sangerari abundente si un risc ridicat de deces. A primit avizul Agentiei Nationale a Medicamentului cu conditia sa nu fie vanduta la liber in farmacii, ci doar in spitale. Insa, se vinde la liber pe internet, dar si in unele farmacii, iar pretul este destul de mare: intre 270 si 500 de lei, informeaza Antena3.

Saptamana trecuta, Agentia Italiana a Medicamentului (AIFA) a aprobat legalizarea pilulei avortive RU486, atragand proteste din partea Vaticanului, relateaza BBC.
Insa, doar cu o singura conditie: sa nu se gaseasca in farmacii, doar in spitale.

Pilula a fost introdusa in Franta acum 20 de ani, dar se gaseste si in SUA si alte tari europene. Aceasta metoda permite unei femei sa apeleze la o interventie chimica de intrerupere a sarcinii si mai putin invaziva, in defavoarea celei chirurgicale. Potrivit site-ului Romedic.ro, mifepristonul determina separerea placentei de endometru, inmoaie cervixul si creste contractiile uterine pentru a permite continutului uterin sa fie expulzat.
Este un steroid sintetic, care blocheaza progesteronul, hormonul care intretine sarcina. De asemenea, este folosit si ca metoda contraceptiva de urgenta.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alina pe 5 Sep 2013, 16:50
    re.pastila pt avort

    Buna Mihaela,acum o saptamana am facut avort cu Ru486 in italia.A fost groaznic de dureros am lesinat din cauza contractiilor uterului.partea cea mai urata este ca de obicei elimini embrionul dupa mult timp ( 24 ore in cazul meu) si credema nu e placut sa vezi ceea ce ai "omorat" eu eram deja acasa dupa ce mi-au dat pastilele pt ca nu este necesara internarea.nu ai parte de nici un fel de anestezie sau ceva impotriva durerilor pt ca mie medicii mi-au spus ca este imp sa am contractii si ca analgezicele pot influenza rezultatul deci m-au lasat sa lesin de dureri.Eu nu iti recomand sa faci avort cu pastila.Cred ca si in Romania sunt clinici unde fac avorturi si sincer recomand cu anestezie cu metoda clasica.

    0
    0

  • mihaela pe 4 Sep 2013, 12:21
    pastila pt avort

    ce sanse am sa scap de o sarcina nedorita? cat garantati si cat costa?

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod