Obezitatea creste riscul de cancer ovarian cu 80%

Femeile supraponderale prezinta un risc mai mare de a suferi de cancer ovarian fata de cele cu o greutate normala, sunt de parere specialistii.
Oamenii de stiinta cred ca aceasta legatura dintre obezitate si cancerul ovarian apare din cauza tesutului adipos, care tine excesul de grasime in jurul stomacului si care secreta estrogen (hormonul feminin). Se pare ca acest hormon poate stimula cresterea celulelor ovariene si joaca un rol important in aparitia cancerului.

Studiul a fost efectuat pe un grup de 95.000 de americance cu varste cuprinse intre 50 si 71 de ani, pe o perioada de de 7 ani. Oamenii de stiinta au analizat 303 de cazuri de cancer ovarian in aceasta perioada si au descoperit ca, la femeile care nu au urmat un tratament hormonal dupa menopauza, obezitatea creste riscul de cancer ovarian cu aproape 80%.
Spre deosebire de acestea, la femeile care au urmat un tratament hormonal, greutatatea corporala nu a influentat in niciun fel aparitia cancerului ovarian.

Conform autorului studiului, dr. Michael Leitzmann, aceste descoperiri sustin ipoteza conform careia obezitatea duce la cresterea riscului de cancer ovarian, in mare parte din cauza hormonilor.

Sursa: NetDoctor.co.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod