O noua tehnica pentru diagnosticarea autismului

Cercetatorii au descoperit o noua tehnica pentru diagnosticarea precoce a copiilor care sufera de autism. Creierul copiilor cu autism reactioneaza mai lent, deoarece percep sunetel cu o fractiune de secunda mai lent decat creierul copiilor normali, fapt care explica probleme de comunicare asociate copiilor cu autism.
In urma acestui studiu, cercetatorii spera in realizarea unei tehnici, numita magnetoencefalografia (MEG), care sa ajute la disgnosticarea precoce a copiilor cu autism, permitandu-le acestora sa inceapa tratamentul mult mai devreme.

Timothy Roberts, Vice-Presedinte al departamentului de cercetare in radiologie la Spitalul de Copii din Philadelphia, si o echipa de cercetatori au realizat in studiu, la care au participat 30 copii cu autism cu vasta cuprinsa intre 6 si 15 ani.

Acestia au fost pusi copii sa asculte sunetele ce se aud la televizor si sa silabiseasza; in acest timp erau monitorizau micile campuri magnetice produse de creier prin impulsurile folosind un coif ca dispozitiv.


Un copil normal pronunta o silaba intr-o zecime de secunda, insa in cazul copiilor cu autism creierul acestora reactiona cu 20 pana la 50% mai lent.

Deoarece o singura silaba dintre cuvant plurisilabic iti poate lua mai putin de un sfert de secunda pentru a o pronunta, Dr. Roberts sustine ca extraintarzierea in randul copiilor cu autism poate impiedica capacitatea lor de intelegere.


Sursa: DailyMail

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod