O noua combinatie de virusuri ne ameninta

Facebook Twitter Comenteaza
O noua combinatie de virusuri ne ameninta

O noua pandemie cu un mega-virus rezultat din combinarea virusului gripei aviare cu cel al gripei sezoniere ar putea sa izbucneasca in orice moment, potrivit publicatiei "Proceedings of the National Academy of Sciences", citata de Time.com

 

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Wisconsin-Madison condusa de virologul Yoshihiro Kawaoka a demonstrat ca prin combinarea virusului aviar H5N1 cu radacini ale virusului gripei umane sezoniere se poate ajunge la aparitia a nu mai putin de 254 de virusuri noi. Prin efectuarea unui experiment pe soareci de laborator a rezultat ca virusurile rezultate nu sunt numai mortale, dar si foarte usor transmisibile (precum gripa sezoniera).



Virusul gripei aviare H5N1 nu se transmite usor la oameni, decat in foarte rare cazuri, insa expertii avertizeaza ca in cazul combinarii acestui tip de virus cu cel al gripei sezoniere ar rezulta un virus extrem de usor transmisibil, in primul rand din cauza proteinei PB2. Din moment ce pericolul exista, specialistii in domeniul sanatatii au decis sa monitorizeze cu atentie evolutia proteinei PB2 in fiecare dintre infectiile virale umane H5N1.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • irina pe 25 Feb 2010, 11:38
    bravo mircea

    bina zis mircea, astia chiar forteaza norocul, nu inteleg de ce ii manca pielea asa de rau, se apuca ei ca desteptii sa combine virusi ca mai apoi sa le scape de sub control toate aceste dracii si sa ajunga la noi...si te mai miri de unde te-ai imbolnavit.....sick people..reveniti-va si stati pe fundul vostru, nu mai experimentati prostii ca poate va ardeti :)

    0
    0

  • mircea pe 25 Feb 2010, 08:52
    pushing the envelope...

    Unor oameni de stiinta le place sa ne "forteze norocul". Oare cate sanse reale erau ca virusii combinati de ei sa se chiar combine? Si eu pot sa le arat ca daca o sa combin laxativ cu apa potabila o sa iasa bautura foarte daunatoare cercetatorilor care o vor bea...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod