O fată de 14 ani a câștigat un concurs științific după ce a descoperit un posibil remediu pentru COVID-19

O tânără cercetătoare se află pe drumul cel bun spre descoperirea unui remediu pentru COVID-19. Și are doar 14 ani!
Anika Chebrolu a câștigat competiția științifică Young Scientist Challenge organizată de 3M după ce a descoperit un medicament care ar putea trata infecția cu coronavirus, potrivit site-ului concursului de știință, citat de people.com.

Folosind metodologia in-silico - o abordare care folosește simularea pe computer - Anika a reușit să descopere o moleculă care „se atașează selectiv de proteina sub forma de țepi (n.r. proteina spike) a virusului SARS-CoV-2”. Pentru această descoperire, Anika Chebrolu a primit un premiu de 25.000 de dolari.

Am observat că proiectul meu a atras multă atenție din partea presei pentru că implică SARS-CoV-2 și reflectă astfel speranțele noastre colective că această pandemie se va încheia.
La fel ca toți ceilalți, îmi doresc ca viețile noastre să revină la normal cât mai curând”
, a declarat Anika pentru CNN.

Eleva în clasa a VIII-a, din Texas, Statele Unite, a explicat că inițial a intrat în competiție cu un proiect care se concentra asupra descoperirii unui remediu pentru gripă folosind aceeași metodă in-silico.

Fascinația sa pentru găsirea unor leacuri împotriva virusurilor a apărut după ce s-a îmbolnăvit de gripă în anul 2019.

Am fost întotdeauna fascinată de experimentele științifice și am fost atrasă de găsirea unor remedii pentru gripă după ce am suferit o infecție puternică anul trecut”, a spus Chebrolu.

În afară de experința personală, adolescenta a mai povestit că a devenit interesată de subiect după ce a făcut cercetări despre pandemia de gripă spaniolă din 1918 și a aflat că în continuare sunt foarte mulți oameni care mor din cauza gripei în fiecare, în ciuda faptului că există vaccin.


După apariția pandemiei de COVID-19, Anika și mentorul său, Dr.
Mahfuza Ali, au decis să-și concentreze eforturile asupra coronavirusului.

După ce am petrecut atât de mult timp făcând cercetări despre pandemii, virusuri și medicamente, părea o nebunie faptul că trec cu adevărat prin așa ceva”, a mai spus tânăra.

După câștigarea premiului, Anika are acum oportunitatea de a lucra alături de cercetători și oameni de știință pentru a găsi un remediu real împotriva coronavirusului.

Efortul meu de a găsi un compus care să se atașeze de proteina spike a virusului SARS-CoV-2 poate părea ca o picătură într-un ocean, dar se adaugă la toate celelalte eforturi despuse.
Modul în care voi dezvolta mai departe această moleculă cu ajutorul virologilor și specialiștilor în dezvoltarea medicamentelor va determina succesul acestui efort
”, a declarat Anika.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod