Nucile

Un consum de nuci la sfarsitul fiecarei mese poate sa previna efectele nocive pe care alimentele grase le pot avea asupra arterelor, informeaza BBC News online.

Expertii considera ca nucile sunt bogate in componente care au capacitatea de a reduce riscul de aparitie a aterosclerozei (intarirea arterelor) si le mentine flexibilitatea. Cantitatea de nuci recomandata zilnic este de 28 de grame. In urma experimentelor efectuate, cercetatorii au constatat ca nucile aduc mai multe beneficii sanatatii decat uleiul de masline.
Rezultatele au aratat ca atat uleiul de masline, cat si nucile ajuta la reducerea inflamarii arterelor in urma unei mese bogate in grasimi saturate. Pe langa efectele benefice ale uleiului de masline, nucile au un avantaj deoarece ajuta la mentinerea elasticitatii arterelor, indiferent de nivelul colesterolului. De asemenea, nucile contin antioxidanti, acid alfa linoleic (ALA) si acizi grasi omega-3 care aduc beneficii sanatatii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • costel pe 11 Oct 2006, 20:16
    Nucile-inamicul nr.1 .........

    Interesanta stirea.Cantitatea recomandata zilnic este fix 28 grame?Daca este consumata o cantitate mai mare ,nu mai are acelasi efect?Consumul este recomandat si in cazul cardiopatiei ischemice? Multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod