Noua gripa face prima victima din Europa

Prima persoana din Europa care a fost ucisa de noul virus gripal A/H1N1 este o scotianca in varsta de 38 de ani care a decedat duminica la Royal Alexandra Hospital din orasul scotian Paisley inainte de a-si tine in brate copilul nou nascut.
Medicii i-au indus nasterea cu trei luni mai repede, deoarece starea ei se inrautatea tot mai mult. In timpul nasterii, Jacqueline Fleming a fost inconstienta si nu a avut sansa de a-si imbratisa copilul inainte de a deceda. Din cauza unor complicatii suferite ulterior, micutul care nu a contactat noul virus gripal a decedat in acelasi spital seara trecuta, anunta autoritatile scotiene.

Pe teritoriul Romaniei numarul cazurilor de imbolnavire cu gripa noua se ridica la 16. Dintre acestea, 9 persoane sunt deja externate fiind vindecate.
Ministerul Sanatatii a solicitat reprezentantilor Politiei de Frontiera atentie sporita la completarea formularelor de catre cei care sosesc din zonele afectate pe aeroporturile romanesti.

In plus, avand in vedere inceperea perioadei de concedii, Ministerul Sanatatii solicita atentie sporita si la punctele de frontiera din vestul tarii, unde exista un trafic intens dinspre tarile care au inregistrat cazuri multiple de imbolnavire cu A/H1N1.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod