MS si Colegiul Medicilor s-au aliat ca sa refaca sistemul medical romanesc

Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor din Romania au incheiat astazi un protocol de colaborare pe o perioada de 4 ani ca sa gaseasca solutii pentru sistemul medical romanesc.
Cele doua institutii au la dispozitie 3 luni de zile ca sa elaboreze o strategie comuna de reformare a sistemului medical romanesc prin organizarea unor intalniri lunare pentru a discuta despre problemele si disfunctionalitatile aparute in sistemul medical.

"Ambele parti am recunoscut si acceptat necesitatea unei reforme profunde si reale a sistemului medical romanesc. Reformarea sistemului medical românesc implica eforturi comune din partea tuturor autoritatilor competente. Este necesara elaborarea unei strategii nationale de reformare a sistemului medical romanesc, strategie care sa fie cunoscuta si agreata de toate institutiile cu atributii in domeniu, dar si de toti partenerii sociali” a declarat ministrul Sanatatii, dr.
Ion Bazac.

Conform protocolului, la sedintele Colegiului Ministerului Sanatatii poate participa, in calitate de invitat, un reprezentant al Colegiului Medicilor din Romania (presedinte sau vicepresedinte) la dezbaterea problemelor de interes comun.

"Buna functionare a sistemului medical implica, pe langa un ansamblu de decizii privind stabilirea, alocarea si utilizarea resurselor financiare publice si gestionarea problemelor de personal medical de specialitate”, a declarat presedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof.
dr. Vasile Astarastoae.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod