Acidul folic dubleaza riscul de cancer de prostata

Barbatii care iau zilnic suplimente de acid folic isi dubleaza riscul de a face cancer la prostata, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani de la Universitatea din California de Sud.
"Stim ca o cantitate adecvata de acid folic este extrem de benefica in preventia diferitelor tipuri de cancer, a cardiovasculare si neurologice. Cu toate acestea se cunosc foarte putine lucruri despre rolul acidului folic in cancerul de prostata. De aceea, am incercat sa investigam legatura dintre administrarea acidului folic si riscul de cancer prostatic", sustine dr. Jane Figueiredo, coordonatorul studiului.

In urma reanalizarii rezultatelor unui studiu desfasurat intre 1993 si 2006, cercetatorii au ajuns la concluzia ca riscul estimat de cancer de prostata este de 9,7% la barbatii care au luat acid folic si de doar 3,3% la cei care au luat placebo.


Acidul folic este o vitamina de tip B si se gaseste in multe legume, fructe si cereale. Studiile au aratat ca reduce riscul defectelor de tub neural la copii, daca este luat de mama in timpul sarcinii.

Sursa: Newsmax.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod