Medicamentele din programul de oncologie lipsesc din farmacii

Facebook Twitter Comenteaza
Medicamentele din programul de oncologie lipsesc din farmacii

Terapiile denumite de linia a II-a, care sunt aprobate de Comisia de Oncologie de la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, lipsesc din mai multe farmacii din tara, sustine Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC).

Mai mult, intrucat fondurile pe anul 2010 alocate de casele judetene de asigurari de sanatate au fost epuizate, o mare parte dintre farmaciile din judetele Neamt, Vaslui, Vrancea, Brasov, Galati si Cluj nu mai elibereaza retete compensate, ceea ce va avea efecte dezastruoase asupra reusitei tratamentului recomandat de medici, pacientilor oncologici, spun reprezentantii FABC.

FABC solicita CNAS sa gaseasca urgent solutii pentru rezolvarea acestor probleme.

"Dupa ce bolnavii asteapta luni la rand sa fie aprobat tratamentul, timp in care boala evolueaza, nu isi mai gasesc medicamentele in farmacii.
Motivele sunt diverse: fie ca farmaciile au eliberat aceste medicamente insa CNAS a intarziat primirea si decontarea acestor retete, fie perturbari in distributia acestor medicamente datorate exporturilor paralele, incurajate de lipsa legislatiei care sa limiteze astfel de practici daunatoare pacientilor din Romania. Pentru ca viata acestor pacienti este in pericol, vom lua atitudine radicala"
, declara Cezar Irimia, presedinte FABC.

In aceasta situatie se afla si bolnavii de diabet, hepatita si beneficiarii de transplant renal.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod