Masajul amelioreaza durerile persoanelor cu cancer

Terapia prin masaj este recomandata persoanelor care sufera de o forma avansata de cancer, deoarece aceasta imbunatateste starea de spirti si amelioreaza durerile mai bine decat o simpla atingere, potrivit unui studiu prezentat in Analele Medicinei Interne.
La studiu au participat 380 adulti care sufereau de o forma avansata de cancer la plamani, san, pancreatic, colorectal sau prostata. Totodata, aproximativ toate persoanele participante prezentau dureri de intensitate moderata si erau spitalizate pentru a primi ingrijiri medicale corespunzatoare.

Astfel, cercetatorii au descoperit ca persoanele suferinde de cancer care urmeaza o terapie prin masaj - realizata de persoane profesioniste - prezinta o ameliorarea a durerilor si o imbunatatire a starii de spirit in comparatie cu persoanele care nu urmeaza un astfel de tratament.
Totodata, cercetatorii mentioneaza ca aceste beneficii nu dispar odata cu terminarea terapiei prin masaj.

"Scopul nostru a fost sa vedem daca tratamentul prin masaj in comparatie cu simplele atingeri sunt mai eficiente pacientilor care sufera de cancer", a declarat liderul studiului, Dr. Jean Kutner, profesor de medicina la Scoala de Medicina a Univestitatii din Colorado.  

Sursa: Healthy Day
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod