"Lupta impotriva violentei" a inceput la Botosani

Membra Asociatiei Filatelice Botosani, Viorica Hrustovici cu Muzeului de Istorie al judetului Botosani si cu Politia Botosani au organizat actiunea cu temele: “Violenta Domestica” si "Lupta femeii pentru emancipare”, care s-a desfasurat in cadrul saptamanii "Lupta impotriva violentei".
Suportul actiunii a fost expozitia Vioricai Hrustovici care prin intermediul  filateliei si cartofiliei, prezinta modele de femei care au reusit sa devina pioniere intr-un domeniul sau altul, cum ar fi in cercetare, medicina, aviatie, cosmos, inginerie.  

Exponatele de filatelie reprezinta peste 200 de personalitati feminine, cunoscute in perioada interbelica printre care: laureata Premiului Nobel pentru Stiinta si Cercetare (Marie Curie) si Premiului Nobel pentru Pace (Maica Tereza) etc.

In filatelie, pentru a prezenta cele 170 personalitati feminine, s-au folosit intreguri postale, marci postale, maximafilie, colite si plicuri circulate, acestea fiind expuse pe  5 panouri.


"Modernitatea, din pacate, a condus si la efecte negative ale emanciparii femeilor. Femeia care a dorit sa devina licentiata, sa aiba independenta economica, a transformat aceste obiective in prioritatile vietii personale, sacrificand astfel familia", a declarat Viorica Hrustovici.

"In prezent, femeia se confrunta si cu trista experienta a lipsei locurilor de munca in toate domenii ca si a renumerarii insuficientei. Din acest motiv, multe femei sunt nevoite sa plece in strainatate pentru a gasi un loc de munca, iar familia sufera, se destrama si aceasta se reflecta asupra copiilor care sunt afectati si mai mult."

"Prin exponatele prezentate de mine, am dorit sa ofer ca modele comportamentale pentru tineri personalitati feminine care, prin ambitie, tenacitate, inteligenta si foarte mult curaj, au reusit, intr-un mod armonios, sa imbine viata personala cu cea sociala."

Actiunea-dezbatere "Lupta impotriva violentei" are scopul de a fi porta-voce pentru problemele sociale cu care se confrunta familia.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • viorica Hrustovici pe 7 Feb 2009, 15:52
    multumesc

    Am observat ca ati scris articolul in sitte-ul dv.este bine ca s-a mediatizat in contextul ca dorim sa se observe ca gandim pozitiv, ca in Romania sunt valori intelectuale, ca medici, profesori, jurnalisti, care-si fac meseria de dragul meseriei.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod