Injectiile impotriva obezitatii sunt in curs de testare

In Marea Britanie este testata acum injectia impotriva obezitatii care, potrivit specialistilor, este mai eficienta decat pilulele pentru slabit existente in prezent. Injectia este eficienta si impotriva hipertensiunii.
Unii pacienti au slabit cu pana la 7 kg in 5 luni cu injectia liraglutide. Se pare ca aceasta poate controla si nivelul glucozei din organism si ajuta la scaderea tensiuni arteriale.

testarea medicamentului a inceput din luna iulie si a fost administrat unui numar de 564 de persoane care sufereau de obezitate. Toti acesti pacienti au tinut in paralele si o dieta in care a fost redus numarul caloriilor combinata cu activitati fizice, potrivit unui articol publicat in The Lancet. Ca efecte adverse s-au inregistrat greata si stari de voma, dar acestea au trecut repede, potrivit specialistilor.

"Liraglutide ofera un nou mod de actiune in tratamentul impotriva obezitatii si este mai eficient decat alte tratamente deja existente", a declarat prof.
Arne Astrup, coordonatorul studiului. Totusi, pentru ca medicamentul sa fie introdus pe piata, expertii sunt de parere ca mai trebuie efectuate teste suplimentare.

Sursa: Daily Mail
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod