In weekend, bucurestenii "si-au pus inima la treaba"

Duminica, 27 septembrie, a avut loc in Parcul Carol din Bucuresti cross-ul organizat cu ocazia celebrarii la nivel mondial a Zilei Mondiale a Inimii.
Organizat de Societatea Romana de Cardiologie, cross-ul s-a bucurat de participarea a zeci de bucuresteni care au venit sa se bucure de vremea frumoasa si sa alerge. Incalzirea participantilor la Cross a fost facuta de Florentina Opris, iar triatlonistul Ciprian Balanescu, ciclistul Alex Ciocan si Razvan Spiridon au fost alaturi de organizatori si alergatori si au sustinut importanta miscarii pentru sanatatea inimii.

Toti cei prezenti la start precum si privitorii au avut ocazia sa isi masoare greutatea, inaltimea si indicele de masa corporala in corturile special amenajate.
Fiecare participant a primit materiale informative cu recomandarile necesare pentru "a-si pune inima la treaba" (sloganul Zilei Mondiale a Inimii din acest an) si pentru a lupta impotriva Hiper 3 G.

Cross-ul face parte din campania nationala de constientizare a populatiei Romaniei, initiata de Societatea Romana de Cardiologie, ce are ca principal obiectiv informarea populatiei despre riscul de imbolnavire cardiovasculara (ateroscleroza si complicatiile ei) - Hiper 3 G semnificand Hipertensiunea si cresterea patologica a Greutatii corporale, Glicemiei si a "Grasimii" (colesterolului) in sange.
Cercetarile demonstreaza ca 80% dintre decesele provocate de afectiuni cardiovasculare ar putea fi prevenite daca s-ar controla optim factorii de risc cardiovascular.

Bolile cardiovasculare (BCV) sunt principala cauza de deces, internare in spital si handicap fizic la nivelul populatiei adulte si varstnice din Europa. BCV reprezinta cauza a 42% dintre decesele inregistrate in randul populatiei masculine si respectiv 55% din decesele din randul femeilor din Uniunea Europeana. In cadrul acestor afectiuni, boala coronariana (BC) se situeaza pe locul 1 ca si numar de decese de cauza cardiovasculara, fiind urmata de accidentul vascular cerebral.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod