Importanța unei alimentații corecte pentru o bună funcționare a organismului

Ziua Mondială a Alimentației este sărbătorită începând cu anul 1981, în data de 16 octombrie având ca scop creşterea gradului de conştientizare publică asupra problemelor privind alimentaţia la nivel mondial.
Cu această ocazie, Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentației și nutriție, membru în Comitetul Consultativ în Nutriție Herbalife atrage atenția asupra importanței unei alimentații corecte.

Alimentația corectă este cea care oferă organismului tot ce este necesar pentru o funcționare optimă din toate punctele de vedere. O alimentație corectă nu presupune neapărat un orar fix, fiecare își poate adapta ora de masă în funcție de programul său. Totuși, este indicat ca pe măsură ce avansăm către seară să mâncăm din ce în ce mai puțin. O cină copioasă după ora 18:00 nu e tocmai potrivită, dacă e să ținem seama de ceasurile biologice ale organismului nostru. În privința gustărilor, acestea nu trebuie să depășească 10-15% din aportul caloric al zilei. Un fruct proaspăt sau uscat, o mână de fructe oleaginoase, un baton proteic, un iaurt, iată câteva exemple de gustări sănătoase”, declară Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu.

Într-o alimentație sănătoasă un rol foarte important îl are și hidratarea. “Organismul nostru conține foarte multă apă. Hidratarea are numeroase roluri, printre care acela de a curăța deșeurile metabolice, de a menține o circulație optimă, de a asigura fiecărei celule apa de care are nevoie pentru a funcționa corespunzător, de a ne ajuta să ne menținem temperatura constantă, etc. Fără hidratare, nu avem cum să trăim în mod sănătos“, ne atenționează Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu.

Tot Dr. Corina Zugravu recomandă și ca membrii familiei să ia masa împreună, menționând că studiile au arătat că mesele în familie au o influență pozitivă nu numai pe latura socială sau afectiv-educațională a comportamentului alimentar, ci chiar pe compoziția mesei.

Oamenii mănâncă mai sănătos când familia este împreună și astfel se dezvoltă cu ușurință obiceiuri sănătoase în ceea ce privește alimentația pentru toți membrii familiei”. În acest sens, “farfuria alimentară” are menirea de a ușura încercările fiecăruia dintre noi, chiar dacă nu avem pregătire nutrițională, de a mânca grupele alimentare potrivite. O adevărată sursă de inspirație pentru întreaga familie pentru a pregăti împreună cu cei dragi rețete echilibrate și nutritive este cartea de bucate Herbalife Nutrition cu 80 de rețete din Europa și Africa lansată de curând.


De Ziua Mondială a Alimentației, Herbalife Nutrition este alături de Asociația “Ana și Copiii”, oferind celor 65 de copii din centrul din București kit-uri pentru plantarea ierburilor aromatice pentru a conștientiza utilitatea acestora în cadrul unei alimentații sănătoase. În ultimii 10 ani, angajații și membrii Herbalife Nutrition s-au implicat activ, oferind ajutor Asociației „Ana și Copiii” – prin susținerea de seminarii educaționale pentru copii și părinți cu accent pe nutriție echilibrată și un stil de viață activ; prin acces la o alimentație sănătoasă, pentru a le oferi o nutriție zilnică și educație despre cum să facă alegerea corectă a alimentelor. 

Despre Herbalife Nutrition
Herbalife Nutrition este o companie globală din domeniul nutriției. Misiunea companiei este promovarea nutriției prin schimbarea vieții oamenilor cu ajutorul produselor și a programelor de nutriție excepționale, încă din 1980. Herbalife Nutrition oferă produse de înaltă calitate, realizate pe baze științifice, consiliere individuală prin membrii independenți Herbalife Nutrition și o abordare orientată spre comunitate care îi inspiră pe clienți să adopte un stil de viață mai sănătos, mai activ.

Produsele Herbalife Nutrition pentru nutriție, gestionarea greutății, energie și fitness, precum și îngrijire personală sunt disponibile prin rețeaua de membri independenți din peste 90 de țări.

Herbalife Nutrition susține Herbalife Nutrition Foundation, o organizație non-profit care sprijină organizațiile comunitare axate pe asigurarea unei nutriții corecte. De asemenea, Herbalife Nutrition sponsorizează peste 190 de sportivi, echipe și evenimente de talie mondială la nivel global. Herbalife Nutrition are aproximativ 8.300 de angajați în întreaga lume. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod