Gustul este mai dezvoltat la fete decat la baieti

Potrivit unui studiu efectuat de cercetatori danezi, simtul gustului este mai pronuntat la fete decat la baieti, acestia din urma fiind mai receptivi la mirosurile mai puternice si intense.
Fetele au capacitatea de a distinge si a simti mai bine gusturile spre deosebire de baieti, inca de la varsta de 14 ani. Cercetarea pe aceasta tema este cea mai ampla de acest gen realizata pana acum si a cuprins 8.900 de copii din toata Danemarca.

Studiul a evidentiat faptul ca nu toti copiii apreciaza mancarurile si bauturile dulci, cum se credea pana acum. 30% dintre cei intervievati prefera bauturile fara zahar, iar 70 % au declarat ca le place foarte mult pestele si ca nu le trebuie prea mult ca sa fie multumiti de mancarea pe care o consuma.
Tuturor le place foarte mult sa experimenteze noi gusturi.

"Daca alegerile actule sunt omologate, lucrul acesta s-a intamplat deoarece  industria alimentara si obiceiurile zilnice ne imping sa consumam aceleasi lucruri mereu", a declarat coordonatorul proiectului Bodil Allesen-Holm. "Aducerea pe piata de noi produse ar fi un succes si pentru producatori", a mai adaugat acesta.

Sursa: Corriere della sera
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod