Guma cu nicotina creste riscul de cancer

Potrivit unei noi cercetari, guma cu nicotina, creata pentru a ajuta fumatorii sa se lase de tutun, ar putea cauza cancer bucal.
Cercetatorii de la Queen Mary, University of London au descoperit ca terapia cu guma de mestecat cu nicotina pentru persoanele care vor sa se lase de fumat creste semnificativ riscul aparitiei cancerului bucal. In cancerul bucal este implicata o anumita mutatie genetica, iar expunerea la nicotina din produs nu face decat sa amplifice efectele negative determinate de aceasta, spun oamenii de stiinta.

"Fumatul este in mod cert  mai periculos decat produsele anti-tutun, iar cei care folosesc inlocuitori ai nicotinei nu trebuie neaparat sa renunte la ei", a declarat Dr.
Muy-Teck Teh, coordonatorul studiului. "Aceste persoane trebuie sa retina doar ca nu trebuie sa abuzeze de aceste produse si sa urmeze instructiunile de folosire de pe pachetelele lor", a mai precizat cercetatorul.

Cele mai multe produse anti-fumat au etichete pe care scrie ca cei care le folosesc trebuie sa le intrerupa dupa trei luni si sa nu le mai ia deloc dupa sase luni.

Sursa: Times Online
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod