Garda medicilor se reduce la 12 ore

In urma scandalurilor din spitale, ministrul sanatatii Ion Bazac a decis ca toate urgentele catalogate drept cod rosu sa primeasca internare si numarul de ore petrecut de medicii de garda sa fie redus.
"Voi face o instruire cu toti sefii de unitati primiri urgente (UPU) din tara, astfel incat sa se inteleaga menirea actului normativ privind triajul pacientilor si clasificarea urgentelor pe coduri de culori", a declarat ministrul pentru a se asigura ca toti pacientii diagnosticati cu cod rosu sa fie internati in spitale.

De asemenea, ministrul a propus ca numarul de ore pe care medicii de garda le petrec in spitale sa fie redus la 12 ore. "Ma voi consulta cu directorii de spital si propunerea mea este sa reducem garda la 12 ore", a mai spus Bazac.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • val pe 7 Feb 2009, 19:00
    dr.

    si cum vrea sa imparta garda acest medic ajuns ministru via ferarri fara sa fi trecut printr-un spital sau camera de garda: stie ca programul de garda incepe la 13 deci la 1 noaptea plecam acasa??!!iar schimbul se trezeste si pleaca de acasa la ora24??!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod