Fumatorii englezi nu vor mai putea infia copii

Potrivit unei decizii luate de Redbridge Council, incepand cu 2010 persoanelor fumatoare din Marea Britanie nu li se vor mai putea incredinta copii decat in conditii deosebite.
Aceasta decizie a fost luata pentru a proteja micutii de efectele fumatului pasiv. "Stim ca am intrat pe un teren minat pentru ca unele persoane vor spune ca le ingradim libertatea personala", a declarat Michael Stark membru al Redbridge Council, "dar am luat aceasta decizie pentru ca tutunul creste riscul imbolnavirilor grave in timpul copilariei", a mai argumentat acesta.

Organizatiile care apara drepturile copilului militeaza pentru faptul ca niciun copil cu varsta sub cinci ani sa nu fie incredintat sau sa fie adoptat de o familie de fumatori.
Fumatul in preajma copiilor le poate provoca acestora probleme respiratorii, astm sau poate creste riscul aparitiei cancerului la varste foarte mici.

Pe de alta parte, asociatiile care militeaza pentru drepturile fumatorilor, sustin ca aceasta decizie este discriminatorie si ca sunt milioane de fumatori care pot lua in plasament sau pot adopta copii si pot fi niste parinti foarte buni.  

Sursa: http://salute.agi.it
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roxy pe 8 Nov 2008, 23:24
    Sunt fumatori si... fumatori

    UNII SUNT CONSTIENTI SI SE ABTIN SA FUMEZE IN CASA SI INCLUSIV IN CAMERA COPIILOR, ALTII INSA CRED CA MERITA PEDEPSITI ;0

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod