Fitness - cheia longevitatii la barbatii cu diabet

Daca te numeri printre barbatii care sufera de diabet tip 2 trebuie sa stii un lucru esential si anume: calitatea vietii si longevitatea sunt direct influentate de exercitiile fizice.
Un nou studiu care urmeaza sa fie prezentat la San Francisco la intalnirea anuala a Societatii de Endocrinoligie a descoperit sa exercitiile fizice sunt mai importante decat greutatea in estimarea longevitatii unui barbat care sufera de tip 2.

"Rata decerarilor a fost ridicata in randul persoanelor, din toate categoriile de greutate, care nu practicau fitness", a declarat in comunicatul trimis presei cerectatorul Dr. Roshney Jacob-Issac, endocrinolog la Spitalul Universitar George Washington.

Studiul fost realizat pe 2.690 de barbati din spital, care aveau diabet de foarte mult timp.
Majoritatea dintre acestia aveau peste greutatea normala sau erau obezi. Dupa ce au fost grupati in 3 echipe au fost pusi sa faca exercitii de fitness cu intensitata scazuta, medie si intensiva in functie de conditia fizica identificata printr-un test medical.

Astfel, cercetatorii au descoperit ca barbatii care au facut exercitii fizice intensive prezentau un risc foarte scazut de a deceda. De exemplu, cei cu exercitiile fizice intensive, fie ca aveau o greutate normala sau erau supraponderali, prezentau un risc al decesului cu 40% mai mic.


"Diabeticii ar trebuie sa isi imbunatateasca conditia fizica sau capacitatea de a face exercitii chiar si al un nivel modera. Pierderea kilogramelor este importanta, dar a avea o viata activa este esential", ne sfatuieste Jacob-Issac.

Totodata, aceasta sustine ca oamenii ar trebuie sa faca cel putin 30 minute de activitate fizica cu intensitate moderata - echivalentul unei plimbari active cel putin 5 zile pe saptamana - pentru imbunatatirea calitatii vietii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod