Cunoaste-ti partenerul inainte de casatorie

Psihoterapeutul, Lena Rusti iti prezinta cateva intrebari pe care un cuplu ar trebui sa si le puna inainte de casatorie. Intrebarile sunt nenumarate, totusi afla-le pe cele mai importante!
Ati discutat despre dorinta de a avea copii ?

Dragostea e mare si e minunata, si sunteti convinsi ca puteti fi impreuna pentru mult timp de acum inainte. Lucurile esentiale pot sa va lege si mai mult, dar pot crea si rupturi semnificative, daca nu ati comunicat suficient inainte.

Daca fiecare din voi are o cariera si tineti la ea, e bine sa discutati si despre cum vedeti perioada de dupa nastere. Pentru unii tati poate parea ciudata varianta ca ei sa se implice in cresterea copilului, si acest lucru poate duce la o pierdere a comunicarii in cuplu. Discutati deschis despre asta si despre cum fiecare din voi vede lucrurile. O discutie simpla la timpul potrivit poate salva multa nefericire de mai tarziu.

Cat de mult stiti unul despre celalalt ?

Nu e vorba doar despre juramintele de iubire, ci despre ce stiti, de exemplu, despre istoria medicala a partenerului, despre eventuale boli mentale, cronice care sunt in familie.
De cele mai multe ori, fiecare partener are capacitatea de a accepta acest lucru, astfel incat el nu impiedica in niciun fel formarea unei casnicii. Insa e dreptul fiecaruia sa stie. Astfel de lucruri, aflate prea tarziu, pot duce la conflicte, suferinta si multe regrete.

Care este modul in care fiecare se raporteaza la viata spirituala si care e disponibilitatea de a respecta preferintele celuilalt?

Doi parteneri pot fi de credinte diferite, pot avea diferite moduri de a vedea sensul vietii, conceptul de viata de dincolo de moarte. Important este ca fiecare sa aiba o declaratie de respect si de non intruziune in viata celuilalt. Daca viziunile voastre sunt foarte diferite, insa le respectati, trebuie sa discutati si maniera in care copilul vostru va primi o educatie morala si spirituala.

Cum vom rezolva obligatiile financiare ?

Multe cupluri pornesc de la ideea ca sursele de venit devin comune odata ce sunt impreuna.
In acest caz, e bine de stiut cum se stabilesc prioritatile, pentru a nu se ajunge la lupte de putere si la subminarea celui care are o contributie financiara mai mica. Alte cupluri prefera sa isi pastreze veniturile personale si sa contribuie in mod limitat in relatie. E bine sa stiti de la inceput daca va aflati intr-o astfel de situatie.

Viata noastra sexuala este multumitoare ?

Daca nu, acum e momentul sa spuneti ceva, cu speranta ca se va rezolva ceva. In acest fel vedeti cat de sinceri, deschisi sexual puteti fi unul fata de altul si daca acest lucru va e multumitor. Nu asteptati ca lucruri sa fie mai bune dupa, doar presupunand asta, fara nicio discutie, caci de putine ori e asa. La fel in ceea ce priveste afectiune.
Daca nu primesti cat ai nevoie sau cum ai nevoie, discutati despre asta. Vei fi uimita cate lucruri se pot rezolva printr-o simpla discutie.

Iti plac prietenii partenerului tau ?

Da, il iei cu tot cu ei. Daca il izolezi de prietenii lui, s-ar putea sa ii creezi niste frustrari care ti se vor intoarce inapoi cand te astepti mai putin, si intr-un mod tare dureros. Asa ca discutati deschis si despre asta, fara sa ai in gand un "Da, da, mai vedem noi dupa." Nu e corect fata de el, nici cinstit fata de tine.

Care va fi relatia cu parintii vostri?

Cu ai fiecaruia, cum intentionati sa actionati in caz ca se intampla ceva unuia, cum intentionati sa va petreceti sarbatorile de familie. Poti fi principii lipsite de importanta, dar si surse de mari conflicte de familie.

Vor mai fi si multe alte intrebari.
Si raspunsuri pentru care poate nu vei fi pregatita. Important este sa le duceti impreuna si sa porniti de la ideea ca problemele pot fi rezolvate daca va ascultati si respectati unul pe celalalt.
 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lefter Mihaela Gina pe 17 Iun 2008, 13:44
    TOATE

    Va multumesc si cred ca pot multumi in numele multor cititori, pentru ceea ce scrieti.Totul este foarte interesant si pe intelesul chiar si al unui neavizat in ale medicinei si farmaciei. Folositor si pentru psihologia in cuplu. Multumesc inca odata pentru tot ce aflu de la echipa dvs. Numai bine!!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod