Europenii duc lipsa de vitamine si minerale

Chiar si in cazul unei alimentatii echilibrate, adultii si adolescentii europeni nu beneficiaza de un aport satisfacator de vitamine si minerale esentiale pentru un trai sanatos.
Acesta este consensul la care au ajuns specialistii europeni in nutritie si micronutrienti in cadrul primului Seminar European de Presa pe Tema Nutrientilor, organizat la Madrid.

Oameni de stiinta din Spania, Marea Britanie si Elvetia s-au reunit saptamana trecuta la Universitatea Politehnica din Madrid pentru a sustine in fata presei europene rezultatele studiilor pe care le-au aplicat in domeniul nutritiei si aportului de micronutrienti si pentru a dezbate concluzia ingrijoratoare la care au ajuns: Europenii duc lipsa de vitamine si minerale!

Printre vorbitori s-au numarat experti de renume mondial precum: Prof.
Dr. Marcela Gonzalez-Gross - Profesor in Sport, Nutritie si Psihologie la Universitatea din Madrid, Spania, Prof. Dr David P. Richardson si Prof. Dr. David Kennedy  de la Universitatea Newcastle - Marea Britanie.

Prof. Dr. Marcela Gonzalez-Gross a oferit detalii referitoare la rezultatele unui studiu recent derulat la scara internationala care a investigat statusul nutritional si stilul de viata in randul a 3.500 adolescenti din zece tari europene. Conform acestei cercetari, aportul inadecvat de micronutrienti este mai comun in randul populatiilor industrializate decat se presupune in general.
"Mai mult de jumatate dintre adolescentii care au luat parte la studiu au avut niveluri ale vitaminei D mai scazute decat nivelul optim", a afirmat Profesor Gonzalez-Gross.  Ea a adaugat ca, in cateva tari europene, s-a observat o incidenta crescuta a deficitelor subclinice de vitamina B12 (deficite fara manifestari clinice) in randul adultilor de peste 60 de ani, in timp ce, carente de acid folic si vitamina D au fost detectate in randul subiectilor de toate varstele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod