Efectele secundare indica eficienta tratamentului anticancer

Pacientele cu cancer de san care prezinta efecte secundare ale tratamentului, precum bufeuri sau insomnii, au un risc mai mic de a suferi o recidiva, sunt de parere specialistii.
Rezultatele studiului efectuat de Centrul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie au aratat ca pacientii care sufera de efecte secundare la tratament, precum articulatii dureroase, prezinta un risc cu 10% mai mic de recidiva.

"Studiul a aratat ca bufeurile, transpiratiile nocturne si articulatiile dureroase pot indica eficienta tratamentului hormonal. Femeile care intampina astfel de simptome in mai putin de trei luni de la inceperea tratamentului cu Tamoxifen au un risc mai scazut de recidiva a cancerului de san," declara profesorul Jack Cuzick, Centrul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie.
 

Insa profesorul Cuzick avertizeaza ca este prea devreme pentru a putea spune ca aceste simptome sunt esentiale pentru ca tratamentul sa fie eficient. "In acest moment putem spune doar ca aceste simptome indica un posibil succes al tratamentului."

Sursa: NetDoctor.co.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod