Ecstasy combate stresul post-traumatic

O versiune sintetica a ecstasy ar putea fi solutia impotriva stresului post-traumatic - este rezultatul unui studiu efectuat de un grup de cercetatori norvegieni.
Desi ecstasy este unul dintre cele mai periculoase droguri, oamenii de stiinta condusi de norvegianul Teri Krebs, efectueaza numeroase studii pentru a stabili daca administrarea lui are si efecte benefice.

Psihiatrul Michael Mithoefer a alternat 6 luni de terapie psihologica in cazul a 21 de pacienti, cu 3 luni de terapie cu Mdma, un medicament pe baza de ecstasy. In felul acesta cercetatorul a descoperit eficienta substantei in tratarea stresului post-traumatic.

Persoanele care au trait experiente traumatizante, ca de exemplu supravietuirea unui razboi, trec dupa acestea prin diverse perioade caracterizate de atacuri de panica, lipsa capacitatii de concentrare, inadaptabilitatea la normalitate, pierderi frecvente de memorie, iar terapia in cazul lor se transforma, de regula, intr-o lupta lunga si dificila pentru a redeveni cei de dinainte.
Cercetatorii studiaza comportamentul acestor persoane si incearca sa stabileasca ce tehnici psihologice si ce fel de medicamente pot avea efect in cazul lor.

Sursa: Agi.Salute
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • heroina pe 15 Ian 2009, 19:12
    nici nu mai trebuiau facute studii

    hai lasa-ma! normal ca extasy combate stresul postraumatic si orice te deranjeaza... doar cand esti drogat nu mai ai nici stres nici stapanire de sine, nici nimic... devii o leguma. Mi se pare stirea in sine de tot rasul.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod