Directorul Spitalului Municipal Toplita a fost demis

Potrivit Ministerului Sanatatii, verificarile desfasurate la spitalul din Toplita au evidentiat o serie de abateri de la legislatia in vigoare ale managerului, dr. Ovidiu Budisca, si prin urmare, s-a propus incetarea relatiilor contractuale cu acesta.
In urma sesizarii mai multor cadre medicale din spitalul Toplita, ministrul Sanatatii a decis desfasurarea unei actiuni de control in unitatea sanitara la sfarsitul lunii aprilie. Dr. Ion Bazac, ministrul Sanatatii, a semnat inca din data de 15 mai raportul de control in care se propune incetarea contractului de management al dr. Ovidiu Budisca, manager la Spitalul Municipal Toplita.

De asemenea, Directia de Sanatate Publica Harghita are misiunea de a monitoriza, pe parcursul a cateva luni, activitatea spitalului.


In perioada imediat urmatoare, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Harghita vor efectua:

  • o misiune de audit cu tema "Modul de organizare si desfasurare a achizitiilor publice";
  • evaluarea serviciilor medicale si nemedicale prestate de spital si decontate de Casa de Asigurari de Sanatate judeteana;
  • verificarea modului in care a fost organizat serviciul de garda;
  • verificarea prevederilor legale de distribuire a tichetelor de masa;
  • stabilirea persoanelor responsabile de neajunsurile constatate in cadrul controlului privind evidenta contabila, organizarea si desfasurarea achizitiilor publice, precum si a sanctiunilor care se impun.

Ministerul Sanatatii a mai precizat ca activitatea managerului Spitalului Municipal Toplita, dr.
Ovidiu Budisca, nu a fost evaluata in cadrul procesului de evaluare care s-a desfasurat anul acesta deoarece acesta nu avea 6 luni de contract.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lado zoltan pe 24 Mai 2009, 16:02
    o zi buna

    eu am o parere buna despre spital,dar de mult asfi vrut sa ma angajez ca sofer si nu am reusit inca. VA MULTUMESC.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod