Dietele sarace in carbohidrati pot afecta memoria

Eliminarea carbohidratilor din dieta te poate ajuta nu numai sa slabesti, ci si sa iti pierzi memoria.
Un studiu a descoperit ca persoanele care evita carbohidratii obtin rezultate mai slabe la testele de memorie. Carbohidratii reprezinta o sursa atat de importanta de energie pentru creier, astfel incat performantele cognitive scad dupa doar o saptamana de dieta in stil Atkins, arata studiile.

"Studiul indica faptul ca mancarea pe care o consumam poate avea un efect imediat asupra functiilor cognitive. Faimoasele diete sarace sau chiar fara carbohidrati pot avea un puternic impact negativ asupra functiilor cognitive," declara dr.
Holly Taylor, autorul studiului.

Studiul efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea Tufts din Boston, America, a analizat impactul pe care il au dietele sarace in carbohidrati asupra functiilor creierului a 19 femei cu varste cuprinse intre 22 si 55 de ani. In mai putin de o saptamana, cele 10 femei care au urmat o dieta saraca in carbohidrati au inregistrat rezultate mult mai slabe la testele de memorie. Testele s-au bazat pe atentie, memoria de scurta si lunga durata, atentia vizuala si memoria spatiala.

Cercetatorii sunt de parere ca aceste diete scad cantitatea de glucoza sau nivelul de zahar din sange care ajunge la creier si este folosita de celulele nervoase pentru energie.


"Desi studiul a fost efectuat pentru o perioada de doar trei saptamani, rezultatele arata ca dietele pot afecta nu numai greutatea," explica dr. Taylor.

Sursa: DailyMail
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod