Sase noi mutatii genetice responsabile de obezitate

Cercetatorii de la Institutul American pentru Cercetarea Genomului Uman au identificat sase noi mutatii genetice care duc la aparitia obezitatii.
"Aceasta descoperire este foarte importanta si poate fi considerata un pas inainte pentru intelegerea modului in care organismul uman regleaza greutatea corporala"., a declarat dr. Alan Guttmacher, vivepresedintele Institutului National pentru Cercetarea Genomului Uman.

Potrivit cercetatorilor, unul dintre cele mai importante aspecte ale acestei cercetari este ca majoritatea factorilor de risc in obezitate este legata si de genele care regleaza procesele cerebrale. "Stim ca factori precum dieta au un rol determinant in stabilirea obezitatii, dar cercetarea noastra demonstreaza ca variatiile genetice au un rol semnificativ in predispozitia fiecarui individ la obezitate", a explicat dr.
Eric Green, unul dintre autorii studiului.

Obezitatea este una dintre cele mai grave probleme de sanatate cu care se confrunta in prezent umanitatea. La noi rata obezitaii este de 25%, iar 50% dintre romani sunt supraponderali. Kilogramele in plus pot duce la diferite afectiuni printre care si diverse tipuri de cancer: cancerul uterin, de colon sau de san.

Sursa: http://salute.agi.it
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod