colesterol

Dieta anti colesterol: cum faci să scazi colesterolul din sânge

Cum să ții dieta anti colesterol: alimentele care te ajută să reduci LDL-ul, colesterolul rău din sânge.
Colesterolul, practic nivelul de grasime din sange, nu trebuie sa depaseasca valoarea de 220 pe buletinul de analize. Daca pragul este depasit pot aparea probleme de sanatate.Nivelul ridicat de colesterol duce in timp la aparitia de afectiuni cardiovasculare, deoarece grasimea se depune pe peretii arterelor iar circulatia sangelui este ingreunata.

Nivelul crescut de colesterol provoaca hipertensiune, boala arteriala periferica si cardiopatie ischemica.

Obiceuri anti colesterol


Scaderea nivelului de colesterol din sange presupune adoptarea unui stil de viata sanatos si ajustarea regimului alimentar.
Mai exact, trebuie sa reduci cantitatea de mezeluri pe care o consumi si trebuie sa eviti prajelile; este de preferat sa gatesti carnea la cuptor sau la gratar.

Daca esti dispus, este si mai bine sa inlocuiesti carnea cu pestele; inima ta iti va multumi pentru acizii omega 3 din peste.

Incearca sa renunti la consumul de zahar sau sa reduci foarte mult cantitatea de zahar pe care o introduci zilnic in organism. Acelasi lucru este valabil si pentru consumul de alcool.

Renunta si la consumul de sare in cantitati mari: sarea ridica tensiunea arteriala, iar in combinatie cu colesterolul efectele sunt devastatoare pentru sanatatea inimii.

Nu in ultimul rand, incearca pe cat posibil sa faci miscare de cel putin doua ori pe saptamana.
S-a demonstrat ca activitatea fizica reduce nivelul de colesterol din sange si scade riscul de accident vascular cerebral. Citeste continuarea pe kanald.ro!
kanaldro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod