Dezavantajele cauzate de obezitate in timpul sarcinei

Este bine stiut faptul ca obezitatea amplifica schimbarile complicatiilor medicale din timpul sarcinei, dar acum un studiu arata ca aceasta implica si costuri financiare suplimentare pentru protejarea sanatatii.
Femeile obeze care sunt insarcinate au nevoie de mai multe zile de spitalizare, necesita mai multe medicamente si stau mai mult la doctor decat femeile care au o greutate corpurala normala. Multe dintre acestea sunt cauzate de complicatiile care apar, cum ar fi: presiunea sanguina ridicata, preeclampsia, sau cezariana.

"Una din 5 femei din Satele Unite care asteapta copii sunt obeze", a declarat cercetatorul Susan Y. Chu, senior epidemiolog la Centrul American pentru Prevenirea si Controlarea afectiunilor.


"Obezitatea in timpul sarcinei este asociata cu folosirea mai multor servicii pentru protejarea sanatatii", sustine Chu. Chiar daca este vorba despre o crestere in greutate destul de mica, costuri financiare suplimentare sunt substantiale.  

In studiu, echipa de cercetatori impreuna cu dr. Chu au colectat datele de la 13.442 femei insarcinate, in perioada 2000-2004. Astfel, grupul de cercetatori a descoperit ca femeile obeze stau mai mult timp in spital decat cele care au o greutate normala.
Majoritatea femeilor supraponderale stau in spital chiar si cu 4 zile mai mult in comparatie cu celelalte.

Una dintre cauzele care determina cresterea zilelor de spitalizare este cezariana.

De asemenea, femeile obeze au nevoie de mai multe teste prenatale, mai multe examinari cu ultrasunet si mai multe medicamente. Totodata, aceastea telefoneaza de mai multe ori la doctor, pe care il si viziteaza de mai multe ori, in comparatie cu femeile care au o greutate corporala normala.

Cu toate, ca femeile obeze folosesc mai des serviciile medicale in timpul sarcinei, acestea sunt cel mai rar vizitate de catre asistente.


"Acest studiu reflecta ceva ce deja se stie, ca obezitatea este un factor de risc semnificant in timpul sarcinei", a declarat dr. Richard Frieder, obstretician-ginecolog la Centrul Medical Santa Monica-UNCLA.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod