Cat de importanta este diferenta de varsta intr-o relatie?

Cuvantul "diferenta" ne trimite prin el insusi la ideea de obstacol. Ca orice alt tip de diferenta care poate aparea intre doua parti ale unui cuplu, ea poate fi un obstacol sau dimpotriva, un punct de legatura si mai puternica. Cand aceasta diferenta de varsta devine evidenta si cum poate fi ea atenuata?

Puncte de vedere diferite

Generatiile diferite au de multe ori puncte de vedere diferite. Pot aparea interese comune, sau obiective diferite pe termen lung. Acest tip de conflict poate aparea si in lucruri aparent minore, care tin de stilul de viata. De exemplu, daca partenerul cel mai tanar vrea cluburi de noapte, distractie non stop si multa multa galagie, celalalt poate cauta locuri mai linistite. De aici, pot aparea mici tensiuni care, necomunicate la timp, pot duce la probleme mai serioase.

Important este ca fiecare sa stie ce vrea celalalt si sa nu incerce sa obtina doar ce isi doreste el.
Cu alte cuvinte, un astfel de cuplu poate alterna un club de noapte cu  distractie mai putin zgomotoasa, fiecare intelegand ce il atrage pe partenerul lui in contextul respectiv si cautand modalitati de a se distra impreuna. In acest fel, o aparenta problema de gusturi se poate transforma intr-un liant al relatiei.
 

Apar complexele de inferioritate

Persoana mai in varsta se simte complexata din cauza fizicului, a schimbarilor care au avut loc si carora nu le poate face fata in totalitate. Energia debordanta, naivitatea si bucuria de viata pe care le simte la partener il pot atrage, dar si inhiba in acelasi timp.
Pe de alta parte, partenerul tanar se poate simti complexat de echilibrul interior la care partenerul sau a ajuns, de puterea sa sociala sau materiala. Aceste complexe pot naste multe intrebari si conflicte de comunciare intre cei doi.

Cel mai important lucru este ca fiecare sa invete sa spuna mai degraba ce simte el decat ce crede ca simte celalalt. In acest fel, pe de o parte se consolideaza relatia, fiecare cunoscandu-l mai bine pe celalalt, pe de alta parte fiecare isi lamureste mai bine complexele si le rezolva in mod constructiv.
Si toata lumea are de castigat.


Presiunea sociala poate sa ii indeparteze

Multi din jur au idei preconcepute privind criteriile care duc un astfel de cuplu impreuna. Atunci cand unul sau ambii parteneri sunt vulnerabili la glumele, discriminarea sau preconceptiile celor din jur, acest lucru se poate aseza ca o umbra in relatie. Cel mai simplu este ca ambii sa scoata lucrurile la suprafata si sa isi acorde un timp suficient pentru ca ceilalti sa inteleaga ca ei sunt un cuplu stabil.

Dincolo de diferenta de varsta si de toate celelalte diferente, un cuplu este un cuplu.
Poate ca fiecare a gasit acolo ceea ce isi doreste: incredere, frumusete, afectiune, putere, comunicare. Sau orice altceva ce poate fi important. Daca nu pierd din vedere acest lucru, partenerii pot folosi slabiciunile lor in avantajul relatiei, facand-o mai stabila si mai puternica.
 

Comentariile 1-50 din 74

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • irina pe 7 Feb 2019, 19:29
    merita incredere?

    Scuze ca asa mult,dar nu stiu ce sa cred si am nevoie de mai multe pareri.Nu vb mult,si nush daca sa am sau nu incredere in el.Habar nu am ce sa cred,poate doar crede ca daca el are 18 si eu 15 poate sa ma foloseasca, dar eu nu sunt genul de persoana care se lasa asa usor in fata unei relatii,nu ma las amgita ,dar chiar nu stiu ce sa cred.Sper ca imi va rs cnv,si sa ma ajute cu un sfat.

    0
    0

  • irina pe 7 Feb 2019, 19:24
    merita incredere?

    Deci, am 15 ani si adesea cind ma duceam dimineata la scoala sau veneam de la scoala vedeam in autobuz un baiat care cam se uita la mn ,nu prea am atras asa mare atentie ,lam cautat si pe fb insa nu lam gasit, deja peste vreo citeva luni mia scis nu am prea vb cine stie ce,am aflat ca are 18 ani, mia cerut nr.de telefon de 2 ori ,dar am refuzat sa il dau si a 3 oara i lam dat.A doua zi cind ma intorceam acasa mam intilnit cu el si ma condus pina acasa (aflasem ca nu locuieste chiar departe de mn,undeva 3 strazi distanta),am vorbit,povesteam cv,rideam , am inceput sa ma cam cuprinda si sa ma ridice sau chiar sa ma ia in brate si sa ma invirta sau pur si simplu sa mearga,intrun final deja trebuia sa intru in casa iar el ma sarutat pe frunte si a incercat sa ma sarute deja pe buze dar desigur ca lam evitata si atunci din nou ma sarutat pe frunte.In acea seara nu am mai vb, nu vb chiar des (el la scoala,la lucru ,eu la scoala),si mia propus sa ne vedem intro seara (am acceptat),neam vazut,cind mergeam a inceput sa ma tina de mina. Neam dus la un loc destul de dragut dupa parerea mea si stateam acolo ,vb,povesteam cum a decurs ziua si el tot ma cuprindea una alta ,dupa a inceput sa ma apropie mai mult de el si a incercat de vreo 2-3 ori sa ma sarute dar tot nu iam dat voie si iam zis ca se cam grabeste ,dar el mia rs ca aceasta nu este graba (eu am mai avut sa zicem inca o relatie cu unul de 17 ani care nu am durat mai mult de 3 saptamini si de aceea nu am vrut as).Tot continua sa ma invirte,sa ma cuprinda,si sasi puna fruntea pe a mea (cind il evitam cind incerca sa ma sarute, ma saruta pe frunde,o data chiar ma muscat de obraz un pic), deja niam pornit spre casa si ma condus, cind deja ne luam ramas bun totusi iam permis sa ma sarute.

    0
    0

  • irina pe 7 Feb 2019, 19:06
    merita incredere?

    hey salut,am si eu o mica poveste

    0
    0

  • Irina pe 16 Feb 2018, 19:18
    Temeri indreptatite sau nu

    Si eu am inceput o relatie cu un baiat care are 48 de ani, eu avand 31 de ani. Ma iubeste foarte mult si are ganduri serioase cu mine. Eu personal mai am momente cand imi mai fac probleme legate de vasrta, dar asta poate din cauza influentei celor din jur. Ma gandesc cum vom arata impreuna peste 10 ani, insa am tras concluzia ca pana la urma si eu voi imbatrani si nu voi ramane vesnic tanara si de cele mai mulet ori femeile se stafidesc mai repede decat barbatii. Singura chiestie care mai ma sperie este faptul ca am sanse sa raman vaduva mult mai repede si eu visam pe cineva cu care sa imbatranesc cam in acelasi timp, cu care sa traiesc multi ani, ori cand ma gandesc ac atunci cand eu o sa am 60 de ani el o sa aiba cam 80, ma apuca o teama ca voi ramane singura mult prea devreme, desi Dumnezeu stie cum randuieste toate si paote o sa raman cu copiii sau nepotii sau poate o sa mor eu inaintea lui.

    0
    0

  • Alex pe 2 Aug 2017, 15:06
    iubirea nu are varsta

    atata timp cat este dragoste,respect,incredere si intelegere-totul este posibil ca pe baza lumii nu mai faci nimic,asa ca

    0
    0

  • evelina pe 23 Mar 2016, 00:09
    exista doar iubire adevarata

    am 28 de ani de la 19 ani iubesc un barbat cu aprox 16 ani mai mare ca mine sincer va spun am avut si incercari cu cineva mai taranar ORIBIL crize de gelozie la fiecare 5 min msj cu ce faci unde esti dc nu raspunzi la msj etc etc .... de 8 ani sunt cea mai fericita desii familia mea si cei din jur sunt impotriva ... sunt respectata de el iubita apreciata si tot cemi doresc nu ma refer la partea financiara ma descurc singura foarte bine financiar ... ma intereseasa dragostea .... de ce cand doi oameni se completeaza si sunt fericiti ceilalti intervin cu motive ca e mos ca e diferenta de varsta ca vai ce o sa faci peste 10 ani ...e fix problema noastra ce o sa facem suntem constienti de asta ...ce te faci daca partenerul e exact de aceeasi varsta cu tine exemplu amandoi 28 si el o maltrateaza o inseala o neglijeaza o jigneste o bate etc etc .....aici ce mai e ce diferenta mai e se spune ca daca e mai mare e dominant da inteleg asta ...ok daca e de aceeasi varsta cu tine si e posesiv gelos si mananci bataie de 3 ori pe zi aici ce mai e ...aici ce se mai poate spune ???????????? DECI LASATI DIFERENTELE DE VARSTA LA O PARTE SI IUBITI-VA ASA CUM SUNTETI AVETI O VIATA

    1
    0

  • AnDrEeA pe 18 Feb 2015, 20:15
    Eu am 16, el are 22

    Nu cred ca conteaza varta deoarece" in iubire nu exista varsta" daca iubesti pers. respectiva atunci nu te uiti ca ce varsta are ci ce suflet si cum te iubeste!

    4
    0

  • nico pe 29 Mai 2014, 01:25
    diferenta

    daca iubesti cu adevarat niciodata nu va conta diferenta de varsta etc....chiardaca uneori sunt momente foarte grele pentru amandoi ..ce spun acum est pt toti ....iubiti pe cine simtiti voi si iubiti din inima din sufle nu conteaza parerilealtora pentru ca perechea sufletului tauo gasesti indiferent de varsta va fi o anasarenebuna la inceput prietenii etc si pe urma realizati ca iubiti dar si suferiti in drgoste mai si suferim nui asa.. :)

    5
    1

  • ionut pe 23 Mar 2014, 23:42
    eu am 22 iar ea 15

    ce pot sa zic,decat ca imi place foarte mult de ea si nici macar o data nu as rani-o,e mica si imi dau seama de frica pe care o are in ea.stiu ca poate isi face ganduri negre.mai presus de asta tatal ei e politist si din cate mi-a zis ea e foarte dur.nu stiu ce o sa fac,daca ea o sa hotarasca sa ii spuna de relatia noastra.inpropriu relatie,ca suntem la inceput.ce sa fac?help me!!!

    4
    0

  • urinel porumbeanu pe 29 Ian 2014, 13:55
    Mai special

    Sunt indragostit faorete tare de o fata care este cu 40 de ani mai mica de cat mine, ea este acum in stare embrionara si urmeaza sa se nasca peste 7 luni :)))

    6
    0

  • garelu pe 6 Ian 2014, 11:44
    eu am 26 iar ia 58

    buna nu va faceti griji ...cand exista dragoste orce este posibil iubita mea are 59 de ani si eu 26 si suntem de un an inpreuna ...ne iubim foarte mult si restul nu mai conteaza ...va pup

    1
    5

  • Iasmina pe 6 Ian 2014, 00:53
    Diferenţa de vârstă.

    Bună, am 15 ani şi mă întâlnesc cu un băiat de 23 de ap 9 luni. La început ne-am întâlnit probabil de plictiseală, îmi plăcea de el ,dar nu ţineam la el. El locuieşte în Tm şi vine la părinţi în weekend, deci, doar atunci ne vedeam. Am un tată comunist şi o soră de 24,foarte nebună. Având în vedere că ai mei sunt despărţiţi ,mama mea fiind în Italia, ei încearcă să aibă cât mai multă grijă de mine şi să fiu ''cuminte''. Cu acest băiat m-am întâlnit de plictiseală, lipsa de ocupaţie ,apoi am luat vacanţa ,ne vedeam mai des şi încetul cu încetul am prins drag de el. Ne întâlnim pe ascuns, ies pe furiş noaptea şi cred că apreciază asta. A ţinut-o una şi bună să fac cu el revelionul, bineînţeles că el la o masă şi eu la alta...S-a ameţit puţin, am dansat împreuna, fiind bătător la ochi ne-am oprit. Am plecat acasa ,a venit după mine şi mi-a zis să merg la el, nu am acceptat şi a făcut pe supăratul,până la urmă am cedat..Am mers la el,el fiind ameţit, a început să dea din el. Vorba aia, ''Când vinul intră,secretele ies.'' şi mi-a spus că nu-şi doreşte nimic din ce nu vreau eu, că ţine la mine şi că sunt a 3-a fată care vine la el...A doua zi de revelion am continuat tot aşa,am mers la el. E ca un copil, mă sâcâie, mă necăjeşte,dar acum ţin la el.. Nu îmi prea spune că mă iubeşte sau altele,şi asta îmi place, parcă mă face să ţin şi mai mult. Sunt sigură că ţine la mine,altfel nu s-ar fii întâlnit cu o puştoaică de 15 ani doar ca să o sărute..Unii ne-au văzut împreună şi mi-e să nu se afle. Ne-am propus să spunem părinţilor, să nu mai fim aşa distanţaţi din cauza acestei ''iubiri interzise''. Cred că o să recunosc, chiar dacă o să urmeze cine ştie ce pedeapsă. Diferenţa de vârstă nu contează, atâta timp cât vă iubiţi.

    8
    0

  • Raluca pe 1 Sep 2013, 18:08
    :(

    buna!eu am 19 ani,iar prietenul meu 26 avem 4 luni de cand suntem impreuna,ne iubim,si ne intalegem foarte bine,insa mama mea nu este de acord iar tata nici nu stie,e foarte complicata situatia,nici nu vreau sa ma gandesc cand o sa afle ce reactie o sa aiba:(ce credeti k as putea sa fac?nu vreau sa ma despart de el fiindca il iubesc foarte mult si el pe mine la fel :(

    11
    2

  • nella pe 27 Aug 2013, 21:39
    ....

    buna...am 16 ani. am 8 luni decit vb cu un baeat de 17ani il iubesc mult, am apucat sa ne vedem de 3 ori.si mai mult nu ne putem vedea ca parintii mei sint impotriva ca noi doi sa ne itilnim .decind eam spus ca parintii mei nu ma lasa sa ne itilnim nu ne mai putem intelege niciodata .ajutatiama va rog .ce sa fac ?

    8
    0

  • Ada pe 4 Mar 2013, 23:33
    ciudat

    Buna..Am un prieten de 25 de ani eu am 17..tatal meu este foarte nebun comunist ca sa zic asa imi este foarte frica de reactia lui cand o sa alfe despre el..putin ajutor ca nu mai stiu ce sa fac

    5
    1

  • Jack pe 28 Ian 2013, 23:52
    Diferenta de varsta

    Am 28 de ani, baiat educat si cu situatie materiala buna. Discut de un an de zile cu o domnisoara de 15 ani. Ea este probabil idealul meu de fata in miniatura sa zic asa. Este foarte libertina, plina de energie, frumoasa foc, desteapta. Cu toate astea este posesiva, foarte geloasa (desi nu i-am dat nici cel mai mic motiv). Ne-am atasat foarte mult, ne-am vazut destul de des, relatia functioneaza perfect pana acuma, ea ma asculta intocmai dorintelor mele, o opresc de la unele lucruri si ea este deacord, mai putin internet si mai mult invatat in special. Este foarte matura, gandeste matur si arata matur. Totusi este pretentioasa, foarte mandra si ingamfata, fitoasa. As suferi foarte mult daca ne-am desparti dintr-un motiv sau altul. Ne-am certat de cateva ori, daca pot sa ii zic asa...discutii mai aprinse in legatura cu internetul si cu scoala. Tin sa precizez ca ea m-a abordat prin sms-uri, cu textul ca vrea pe cineva matur, ca e satula de copilasi:)) I-am explicat de nenumarate ori ca sunt mai invarsta ca ea si ca in orice moment poate gasi un tanar si sa ma lase... A zis ca vorbesc prostii, ca pentru ea numai eu exist. Am ajuns sa ne cunoastem foarte bine! Mi-e teama ca intr-o zi o sa spuna ca vrea in club, la dans, la muzica, dar nu cu mine ci cu colegele ei, deocamdata nu se pune problema de asa ceva dar poate ca in viitor sa ii vina idei de genul asta:)) Suntem foarte apropiati, vorbim deschis, o ajut cu orice, ne-am atasat foarte mult. Ne iubim mult dar toate se pot schimba, daca ar pati ceva as muri, daca m-ar insela as muri... Nu stiu ce sa fac, sa continui relatia? Daca se ajunge la ceva serios si dintr-o data brusc se schimba si ma paraseste? Acum as suferi enorm daca s-ar intampla asa ceva, ce sa mai zic peste vreo 2-3 ani... Nu stiu, am discutat mult cu ea, despre viitor, a zis sa nu mai vorbesc aiurea, ea este a mea si eu al ei... I-am spus ca deocamdata e mica si nu gandeste logic...ca diferenta e mare si poate sa isi spuna cuvantul in orice moment aceasta diferenta... Ce sa fac? Sa continui relatia cu riscul de a suferi mult? Sau pur si simplu sa o parasesc inspre binele meu si al ei? O iubesc mult de tot si ea ma iubeste si daca as zice ca vreau sa ne despartim ar plange o saptamana...nu vreau sa o fac sa sufere.

    13
    5

  • Corina pe 11 Ian 2013, 00:20
    Tot citesc,

    Tot citesc si vad pustoaice de 11, 13 ani... care iubesc, tare aiurea, spun ca iubesc cu asa incredere incat nu-mi vine sa cred!!! Am 26 de ani si sotul meu 37 .Ne-am casatorit din mare iubire, care sper sa fie pana la moarte, nu se uite nimeni ciudat la noi, suntem un cuplu normal! Deci se poate!

    20
    1

  • lorena pe 7 Ian 2013, 22:06
    dragoste pierduta

    Buna..Am 14 ani si am fost impreuna cu un tip de 22 de ani. Ne-am cunoscut pe facebook. Dupa cateva luni m-am intalnit cu o veche prietena,care avea numarul lui de telefon si mi-la dat,a doua zi l-am sunat si i-am spus cine sunt si a vrut sa ma cunoasca mai bine. Dupa ce ne-am cunoscut el a vrut sa ne mai intalnim o perioada ,iar apoi sa distantat de mine. Dupa cateva zile am auzit ca iesea cu o fata ..dar cand era si cu mine. Cu fata asta inca umbla,dar am auzit ca a avut si relatii sexuale cu ea ,fata are 15,16 ani. Il visez noapte ,ma gandesc doar la el si vreau sa-l obtin inapoi. Ce pot face?? Sa-l las in pace, sa se vada in continuare cu fata aia? Sau sa lupt pentru el????????????? Va rog ajutati-ma!!...

    2
    7

  • A pe 16 Dec 2012, 22:15
    IUBIREA NU TINE CONT DE NIMIC!

    Da, poti sa iubesti pe cineva mai mare ca varsta decat tine! Oare cand vom intelege noi oamenii ca iubirea e pur si simplu iubire si nu tine cont de nimic!! Eu am 18 ani, la 17 ani m-am indragostit de un tip de 34, e un tip dragut arata bine, am tinut legatura cu el timp de 10 luni, ne-am vazut de cateva ori si ne-am inteles foarte bine, ma indragostisem nebuneste, el are o fetita de 11 ani dintr-o relatie anterioara! De o saptamana s-a terminat tot, si nu pentru ca nu tineam unul la celalalt ci pt ca me-am dat seama ca are probleme mari pe plan emotional!!! Dar credeti-ma, chiar se poate sa iubesti indiferent de varsta!!

    8
    2

  • Andreea pe 10 Dec 2012, 20:02
    O relatie complicata

    Buna ziua,eu ma numesc Andreea,am 19 ani si am o relatie cu un barbat de 42 de ani.L-am cunoscut pe un chat de pe telefonul mobil si suntem impreuna de 6 luni.De cand am inceput sa vorbim mi-a spus ca se afla la inchisoare de ceva timp dar nu ma deranjat faptul ca este detinut si ca exista o diferenta intre noi de 23 de ani.Ceea ce m-a atras la el este felul de-a fi,modul de-a vorbi,caracterul si mai sunt o gramada de lucruri ce mi-au placut la el.A fost prima data cand am interactionat cu o persoana de la penitenciar si este o experienta noua pentru mine.Cu timpul m-am atasat tot mai mult de el,cu cat mergeam mai mult in vizite la el incepeam sa tin tot mai mult la el pana m-am indragostit de el si am inceput sa simt ceva ce nu am simtit niciodata pentru nimeni.Lumea ma critica si judeca pentru ceea ce fac dar eu numai tin cont de parerile si impresiile lumii.De fiecare data cand il sarut,il strang in brate,il imbratisez simt flututrasi in stomac,am emotii in preajma lui,ma iau fiorii si tremur uneori.Imi doresc foarte mult sa fiu cu el toata viata si sa fim in continuare un cuplu unit si fercit ca pana acum.Desi detinutii sunt considerati de societate intr-un mod foarte negativ si marginalizati eu nu consider ca toti cei de la inchisoare merita tratati asa si pusi la zid deoarece sunt toti diferiti si unii se schimba cand vor iesi de acolo pozitiv si se vor indrepta dar asta nu vede nimeni.Pentru mine deiferenta de varsta intre mine si iubitul meu nu reprezinta o problema fiindca sentimentele dintre noi sunt destul de puternice,de intense si avem o relatie serioasa,stabila si de lunga durata.Nu cred ca diferenta de varsta conteaza cata vreme exista respect,incredere si sinceritate intre partenerii din cuplu. Citeste mai mult pe: http://familie-relatii.acasa.ro/dragoste-50/diferenta-de-varsta-intr-o-relatie-8694.html?comment_page=1#ixzz2EfmGj9H7

    10
    2

  • Norbert pe 28 Nov 2012, 21:34
    Sunt foarte confuz .. chiar simt nevoia sa vb cu cnv despre asta :(

    . . . In cazul meu .. eu am 20 .. iar ea .. are 36 .. e o iubire foarte mare intre noi .. dar tot ce facem facem in secret .. deoarece ea se teme sa nu o inteleaga gresit cei din jur pt ca .. mi-a fost profesoara 5 ani :( .. si stie ca cei din jurul ei ( prieteni , famailie , sefi etc ) nu ar intelege'o desi eu mi-as dori o relatie adevarata . .ea mereu imi spune ca nu poate sa imi ofere mai mult de atat . . . pt ca nu vrea sa zica la nimeni despre asta ca sa nu aiba probleme .. sa cread ceilalti ca defapt se da la elevi ei etc .. si naah .. ma simt foarte confuz . . . adevarul e ca .. ceea ce simt pt ea nu am simtit pt nimeni si nu as renunta la ea pt nimic .. si ea nu s-a dat la mn pt ca eu am insistat .. chiar mi-ar prinde bn un sfat bun :( .. multumest pt ascultare . .:)

    13
    4

  • alina pe 15 Nov 2012, 09:06
    eu 15 si el 17

    stie ca il plac ce sa fac???

    10
    6

  • li pe 30 Sep 2012, 02:33
    eu sunt 27 si el 60

    cand l am cunoscut nu l am intrebat cati ani are logic pur si simplu m am indragostit dupa aia am aflat varsta reala eu am crezut ca e in jur de 40 si de ani sotul meu cu 5 ani mai mare si am un sot foarte bun si m am decis sa i spun adevarul din clipa in care mi am dat seama ca nu pot sa traiesc fara barbatul care l am cunoscut avand o relatie de 2 ani si ceva si nu pot sa mi i au gandul de la el cu toate ca am incercat sa continui viata cu sotul din mai multe motive unul ar fi ca avem si un copil minunat dar nu am reusit . Mi ar fi placut sa va povestesc cum l am cunoscut si cum am petrecut impreuna acei 2 ani dar poate alta data cert e ca daca exista dragoste nimic nu mai conteaza .Si vreau sa mentin ca nu mi e rusina alaturi de el toata lumea stie ca il iubesc si sotului am spus o si binenteles a inceput da ca e mos si ce sa faci cu el peste 5 ani etc. vorbe daca e sa te gandeste poate asta e adevarul dar asta e viata . Am ajuns la concluzia ca fiecare are scris pe frunte ceea ce o sa intampine in viata. De ce zic asta ca am avut un sot super care m a inteles intotdeauna dar nu mai puteam sa continui de ce sa mi bat joc de el si de mine in primul rand mai bine fiecare in drumul lui si el la randul lui sa si gaseasca perechea potrivita si daca am dat gres asta e dar stiu ca am facut ce mi a placut si nu am inselat pe nimeni viata merge mai departe . De ce sa inselam pe celalalt de langa noi putem pur si simplu sa spunem adevarul si vei fi apreciat mult mai mult . In concluzie daca iubesti nimic nu mai conteaza o singura viata avem de care trebuie sa ne bucuram si cu credinta la Dumnezeu . Eu ma simnt fericita de ce am facut si nu ma judeca nimeni asta simnt eu.

    8
    2

  • sonia pe 29 Aug 2012, 13:46
    diferenta de varsta

    El are 17 ani eu am 13 ne iubim si mie mie frica cum pot sa scap de frica asta?

    7
    9

  • Andreea pe 28 Aug 2012, 21:42
    Iubire

    Buna, sunt Andreea si am 13 ani .....acum cateva 3 luni am vazut un baiat de 23 de ani . El juca tenis de picior cu niste prieteni cu mult mai mari ca el .....deodata el mi-a sarit in ochi iar de atunci nu mai pot sa il uit. Il iubesc enorm si nu stiu ce sa fac. Eu stau cu persoane mai mari ca mine (10 ani diferenta o fata si cu vreo 3 cealalta) . Sunt o persoana foarte matura si multa lume imi zice asta. El s-a uitat de cateva ori la mine dar nu stiu ce sa cred..... va rog ajutati-ma.... Sa il uit sau sa vorbesc cu el?

    5
    13

  • elydany pe 23 Aug 2012, 22:11
    diferenta de varsta

    eu am 14 si baiatul 23 eu il plac dar el nu stiu daca ma place la fel cum il plac eu si nu stiu cum sa ii atrag atentia

    11
    7

  • vLAD pe 17 Aug 2012, 07:46
    Diferenta de varsta

    Am 19 ani ea 34 si nu este problema de neintelegere intre noi,ba dimpotriva ne iubim mult de tot,dar singura noastra problema sunt parintii! ai mei spun ca sunt tanar si nu stiu ce simt si ca isi bate joc de mine si sa o consider o aventura,dar ea mia dovedit-o intotdeauna ca ii pasa de mine pentru ca eu nu sunt cine stie ce bogat,iar ea are un salariu destul de mare ...nu stiu ce sa mai fac ! toata lumea imi spune ca sunt tanar si ca trebuie sa imi traiesc viata,dar deocamdata ceea ce simt pentru ea e este adevarat si ea simte la fel pentru mine!!eu nu mi-am gasit iubita in zilele de azi de varsta mea pentru ca nu ai din ce sa alegi,dar am gasit-o pe ea,si sunt fericit!!

    11
    4

  • gheorghe pe 6 Aug 2012, 23:03
    Diferenta de virsta!!!

    am 22 de ani, ea are 16 ani, imi place la nebunie de ea, si cred ca si ea ma place, dar nustiu ce sa fac, sa continui sa am grija de ea? trebuie sa am rabdare, dar nustiu...??????

    8
    4

  • ninuca pe 3 Iul 2012, 23:24
    diferentza de varsta

    am 18 ani, el are 34...il iubesc, ma iubeste..ce sa fac?? sa raman cu el forever?? ast pareri

    10
    4

  • adelina pe 9 Ian 2012, 20:19
    Sunt mica

    Am 11 ani jumate si el are 16 ani.Nustiu ce sa fac.Il iubesc foarte mult.Diin prima zi cand l-am vazut l-am iubit.A fost iubitul surorii mele.Ce sa fac?Sa ii spun ca il iubesc?Ajutati-ma va rog...

    6
    21

  • Tony pe 15 Sep 2011, 23:47
    Visatorilor/ Visatoarelor

    Mai putin cu laudele ca v-ati cam luat unul dupa altul dar sa fim seriosi cine spune ca o relatie gen 25/40 sau 30/50 poate functiona pe termen lung e copil in ciuda varstelor,sexul ne mentine tineri si cu mintea limpede,ei...in cazul vostru nu stiu ce sa spun tataie la 50 e un mort cu inima functionand pe baza de pastile dar cel de 25 rupe,oricum voi alintati-va unul pe altul ca v-ati prabusit intr-o relatie penala.pa

    7
    15

  • elena... pe 14 Aug 2011, 14:13
    dragostea mai presus de orice

    eu nu cred ca conteaza diferenta de varsta ..atata timp cat este iubire,respect sinceritate si intelegere... eu sunt intr-o reletie de aproape 1 an cu un baiat mai mare de cat mine cu 9 ani (eu 17 el 26) aceasta persoana ma ajutat sa intelg ce e iubirea,sa pretuiesc fiecare minunt impreuna si sa simt ca sunt cu adevarat iubita (cu toate ca relatia noastra e mai mult la distanta si amn2 suferim fooarte mult din cauza asta dar nu avem ce face...e plecat in strainatate.. eu sunt o persoana care gandesc mai matur si din acest motiv ne intelegem foooooooooooarte bine ma intelege si imi respecta decizile iar asta am apreciat cel mai mult la el ...si faptul ca a fost as de sincer cu mine cu toate ca stia ca exista posibilitatea sa ma piarda din cauza asta ...,mi-a zis totul despre el cu multe lacrimi in ochi dar am simtit ca e sincer si ptr asta am si continuat relatia cu el si nu regret si nu cred ca am sa regret vreo data imi place ca stie ce vrea de la viata am gasit la el ce nu am gasit la un baiat de aceasi varsta cu mine (pe respectivul il intresa doar sex ...si cam atat ...) era baiat de bani gata si asta nu mi-a placut la el credea ca poate sa aiba tot ce vrea daca are bani ...imi pare bine ca am vazut asta inainte de a face vriun pas gresit m-am despartit de el apoi el sa indragostit de mine cu adevarat si a regreta,ca ma facut sa sufar atat de mult. asa ca decat frumos fizic si sarac sufeteste mai bine o dragoste curata ....nu ascultati la vb lumi ...ca nu traiti cu lumea ci cu persoana iubita ..lasati lumea sa vb si voi iubitiva

    11
    4

  • Adriana pe 10 Aug 2011, 21:49
    Diferenat de varsta

    Buna sincer si eu iubesc un barbat k mult mai mare k mn sh pt mn el e perfect.Eu am ajuns la concluzia k e mai bun un om mai mare k tn pt k ai ce sa inveti de la el stie sa te aprecieze te simti altfel in compania lui sh nu e interesat numai de sex cum sunt baietii din ziua de azi.

    10
    1

  • Bianca pe 16 Mai 2011, 13:20
    Diferenta de varsta

    ce prostie este aceasta diferenta de varsta!!! eu am 24 de ani si sunt indragostita de un barbat de 41. si ce daca???? am avut o relatie cu un tip de varsta mea, un imatur din toate punctele de vedere. cel de 41 este perfect din toate punctele de vedere, este cel mai frumos barbat pe care l-am vazut vreodata...terminati cu prostia asta cu varsta. sunt niste diferente, dar intre persoane de aceeasi varsta e totul perfect? nu sunt si acolo diferente, pareri, certuri etc???

    25
    0

  • miriam lili pe 27 Feb 2011, 21:50
    diferenta de varsta

    dar intr-o femeie de 46 de ani si el 22 ce spuneti?....

    29
    6

  • Adriana pe 3 Ian 2011, 15:59
    Diferenta de varsta

    Recent am cunoscut un pustiulica care mi-a dat lumea peste cap. Nu a facut nimic dar cu toata astea a facut totul nu stiu daca ma intelegeti. Eu fac 23 el are vro 16 anisori. Dupa cateva relatii esuate am fost f surprinsa de faptul ca nici un barbat apropiat de varsta de mine sau mai mare nu a reusit sa trazeasca in mine vre un sentiment, fie macar de simpatie. Asta micu prin timiditatea si inocenta s-a ma cucerit. ne placem, vorbim in sensul asta darsensul asta. moment nu imi inchipui o intrevedere sexuala. m-as simti probabil vinovata daca as face ceva in sen

    15
    5

  • Georgi pe 27 Dec 2010, 23:10
    nu conteaza decat dragostea

    buna. eu am 24 ani, el 42 si suntem impreuna de aproape 4 ani. am trecut prin multe, dar ne iubim foarte mult, nu mi-as imagina viata fara el. ascultati fetelor: dragostea nu are varsta, important este cum se poarta cu tine, cum te face sa te simti, daca te intelege, daca te sustine in ceea ce faci...etc. asta inseamna iubirea, nu sa iti spuna te iubesc de 100 ori pe zi, trebuie sa simti asta in fiecare gest pe care il face. nu conteaza ca este mai mare sau mai mic, conteaza cum te simti cu el. si daca iti pasa de ce zic altii...gresesti foarte mult....oamenii sunt rai, invidiosi, in fond nu 'traiesti cu lumea' inportant e sa-ti fie bine, sa te simti iubita. cat cu parintii, se obisnuiesc ei cu ideea, ca ne iubesc. eu am foarte multe realizari, datorita sprijinului lui moral. acum avem in plan sa avem un copil, nu avem nici unul copii. ps: viata e scurta, ar trebui sa ne-o traim dupa propriile reguli si asa cum stim mai bine. numai bine

    24
    0

  • crii pe 8 Nov 2010, 20:39
    diferenta de 24 de ani

    Si eu sunt casatorita de 10 ani cu sotul meu care este de o varsta cu mine, dar casatoria noastra este o minciuna. Sincer cred ca stau impreuna cu el doar asa...nu vreau sa intru in alte amanunte , eu insa sunt intr-o relatie de un an si jumatate cu un barbat mai in varsta ca mine cu 24 de ani,care la randul sau este casatorit cu o femeie mai tanara ca el cu 10 ani, cateodata chiar ma intreb daca nu cunva ii palc femeile mai tinere, dar deocamdata relatia mea cu el este foarte deosebita, frumoasa....Cat va dura?Nu stiu,poate un timp poate o vesnicie! Niciodata nu stim ce ne rezerva viitorul.

    10
    8

  • lupu ariana pe 23 Sep 2010, 18:45
    diferenta nu conteaza

    eu sunt casatorita si nu merge aceasta casatorie deloc in schimb am gasit adevarata iubire eu am 31 de ani si el are 52 si de 8 ani suntem iubiti ne intelegem super bine si ne iubim cu adevarat in situatia asta ce pot face ????

    6
    3

  • lupu ariana pe 23 Sep 2010, 17:59
    diferenta nu conteaza

    eu sunt casatorita si nu merge aceasta casatorie deloc in schimb am gasit adevarata iubire eu am 31 de ani si el are 52 si de 8 ani suntem iubiti ne intelegem super bine si ne iubim cu adevarat in situatia asta ce pot face ????

    9
    9

  • veronica pe 25 Oct 2009, 10:43
    diferenta 19 ani

    am 22 de ani, el 40.suntem de 3 ani jumate ımpreuna, ce sa zic???...cred ca diferenta se vede dar ın anumite contexte. acasa suntem cel mai perfect cuplu din lume, lucrurile se scimba total afara...ma simt o ciara alba, ma comlexez, şi el la fel..refuza sami arate afectiunea de care da dovada acasa şi atunci cınd ieşim.Adevarul este ca chiar daca am 22 de ani eu par de 18(am o fatza mai copilaroasa)am avut cazuri cınd persoane ma ıntrebau'el este tatal tau?'şi credetima ma simt jenata sa zic ca traiesc cu el, mii greu sa ma apar cu tot felul de argumente. Cam asta e experienta pe care o traiesc zi de zi...eu zic ca conteaza, dar nu vreau sa ma despart, ıl iubesc prea mult...

    10
    5

  • NE VEDEM LA TVR pe 19 Oct 2009, 15:38
    NE VEDEM LA TVR

    DE LA EMISIUNEA "NE VEDEM LA TVR", PREZENTATA DE MARINA ALMASAN-SOCACIU, DERANJEZ. EDITIA DIN 24 OCTOMBRIE DORESTE SA AIBA INVITATE CUPLURI IN CARE DIFERENTA DE VARSTA ESTE MARE. DE LA OASPETI SE ASTEAPTA SA SPUNA CATEVA CUVINTE DESPRE PROPRIA RELATIE, IN DIRECT. PERSOANELE CARE SUNT TENTATE SA PARTICIPE SI SA AFLE DETALII DESPRE EMISIUNE, POT TRIMITE UN E-MAIL LA STEFAN_RADU_1@YAHOO.COM SAU POT SUNA LA NUMARUL 0724573763. VA ROG SA LUATI LEGATURA CAT PUTETI DE REPEDE.

    3
    2

  • anomis pe 17 Oct 2009, 00:00
    nu are importanta

    Ce va tot agitati atata daca VARSTA conteaza sau nu intr-o relatie..... parerile sunt inpartite: exista persoane pentru care conteaza si persoane pentru care nu conteaza (nu ca pentru ultima categorie nu ar conta deloc varsta, doar ca dragostea fiind asa de puternica varsta nu este un impediment). Le respect opinia celor care sunt impotriva diferentei de varsta....dar asta nu le da niciun drept sa critice si sa traga concluzii pripite referitor la acest subiect. Este foarte usor sa-i judecam pe altii doar dupa aparente fara sa fim in cunostinta de cauza... Cu ce greseste o persoana care se indragosteste de cineva mult mai in VARSTA si i se raspunde la aceste sentimente intr-o oarecare masura....si aici NU se pune problema de interes, bani sau alte beneficii...este pur si simplu atractie, pasiune sau de ce nu iubire. Aceasta este o generalizaret dupa un caz real. Ea:25 de ani si el: 50 (si-un pic)....De parca „ea” nu si-ar dori ca alta sa fie situatia si sa nu existe aceasta diferenta. Stiu ca nu este morala o astfel de relatie....si ca nu are un viitor, dar cand trebuie sa alegi intre sentiment si ratiune, uneori sentimentele sunt cele care pun stapanire pe noi. Uneori ceea ce simti nu coincide cu ceea ce sti ca trebuie sa faci...ca este corect, uneori alegi calea cea mai grea, dar nimic din ce-i frumos, bun si valoros nu se obtine cu usurinta. Știti care sunt cele mai mari ironii ale vieții? 1. Să te îndrăgostești de persoana potrivită la momentul nepotrivit; 2. Să te îndragostești de persoana nepotrivită la momentul potrivi;, 3. Să realizezi că ești îndrăgostit de cineva după ce aceea persoană pleaca din viața ta. Eu cu ce sunt vinovată că m-am confruntat cu a 2 a ironie a vieții?!? Mi-am încredințat inima cuiva fără a-i putea cere nicio garanție. O inima care iubește este întotdeauna tânără. Nu contează neapărat cât de mult facem ci cât de multă dragoste punem în ceea ce facem.. cel putin asta este parerea mea

    12
    0

  • amalia pe 14 Aug 2009, 18:55
    nu conteaza varsta

    PT MINE NU A CONTAT NICIODATA DIFERENTA DE VARSTA.DACA EXISTA INTELEGERE SI DRAGOSTE RTOTUL E OK.EU AM 19 ANI IAR PRIETENUL MEU 37 SI DEOCAMDATA NE INTELEGEM BINE.CHIAR DACA LUMEA II SPUNE K A INNEBUNIT PT K ARE O RELATIE CU O PUSTOAICA DE 19 ANI,PE EL NU IL INTERESEAZA PT K A GASIT LA MY TOT CEEA CE ISI DOREA DE LA O FEMEIE

    13
    1

  • LL pe 9 Aug 2009, 22:14

    sincer eu am avut o relatzie cu cineva cu 15 ani mai in varsta, a fost minunat , doi ani de zile a tzinut relatzia , eu am plecat in strainatate si am renuntzat la aceasta relatzie cu toate ca acel om m-a iubit dumnezeieste. Atunci am spus ca eu relatzii cu barbatzi tineri nu vreau deloc, Acum am o relatzie de 1 an de zile, urmeaza sa ma casatoresc, cu un barbat mai in varsta decat mine cu 30 ani , si sincer e o relatzie prefecta , ma face sa ma simt implinita din toate punctele de vedere , bafta sa avetzi fetelor si mult noroc, sa avetzi mereu incredere in voi

    14
    0

  • innajust pe 27 Iun 2009, 02:57
    am intalnit adevarata iubire in el chiar daca ne despart 15 ani

    incep prin a spune k ii inteleg pe cei care nu cred in rezistenta acestor relatii...nici eu nu credeam inainte sa-l intalnesc pe el....dar de atunci viata mea s-a schimbat,m-a facut sa privesc lumea altfel m-a facut sa inteleg ca a ajuns la varsta la care nu vede in mine doar o partida buna sau ink un nume p o lista..ma face sa ma simt femeie ..ma face sa visez si imi da linistea de care aveam atata nevoie pana sa-l intalnesc....eu am 20 el 35.. e minunat sa iubesti...

    9
    1

  • alina pe 19 Iun 2009, 17:31
    buna am 22 de ani

    nici eu nu am nimic impotriva despre diferentele de varsta...am 22 de ani si prietenul meu are 40...ne intelegem super bine..ma completeaza in toate...e genul meu..ma respecta super mult ma trateaza cu atare si nu e multimilionar sa zic ca de aia stau cu el..el se simte suber bine in preajma mea..iesim impreuna afara mai mereu..in pub-uri baruri..bem amndoi...mergem la restaorante ne intalnim mereu cu preteni...ne respectam muncile..el este atent prin cadouri eu sunt atenta cu el prin alte mijloace...la pat pot sa zic ca e mai bun decat unu de 25 de ani de 1000 de ori...arata super tanar...ma simt foarte protejata el e mandru...cu toate ca altii se cam hoalba cateodata noi zambim si mergem mai departe...ba mai mult o sa ne casatorim peste 7 luni...si sincera sa fiu...decat cu unu fara minte mai bine cu unu mai batran...ca toata lumea zice ca diferenta se simte peste 10 20 de ai...da o fii asa dar eu sunt multumita si chiar daca peste 20 de ani nu mai poate sa faca nimik tot o sa fiu fericita in casa mea cu copii mei si cu el ma vad glumid si razand cu ei stand in fata televizorului fara ceva special...si cati ani pierd oricum pana gasesc unul tanar care sa ma completeze asa cum vreau...trec exact 10 ani:)asa ca mai bine stau pe uscat cand sunt mai in varsta decat sa stau de acuma:))oricum...cam asta am avut de spus si credeti-ma ca sunt mult mai multe lucruri frumoase de spus dar o sa devina roman..v-am pupat:)

    16
    0

  • gabriella pe 8 Mai 2009, 14:24
    sunt confuza

    Eu am o relatie cu un barbat cu 10 anii mai mare ca mine neam cunoscut pe net a venit la mine neam placut si dupa o luna mam mutat la el in irlanda el lucrand aici,problema e ca a fost insurat si are o fetita si fosta il cauta mereu si lucrul asta ma deranjeaza dar nu am curaj sa ii spun el zice ca nu o mai iubeste ca ia distrus viata....nu stiu sunt confuza..............

    5
    0

  • XxX pe 19 Apr 2009, 22:39
    Dragostea n-are virsta

    "Diferenta de virsta"...toti se tem sa rosteasca aceasta expresie...Insa de ce?Spre exemplu eu intretin o relatie de 5 luni cu-n baiat ce e mai mare ca mine cu 8 ani si nu pot spune ca se simte diferenta.Ba din potriva,cu toate ca el are 25 si eu 17 ani intre noi mereu exista acea stima reciproca si ma simt foarte bine alaturi de el.Cind suntem in doi nu ma tem de nimic si stiu ca ce se intimpla s-a intimplat intre noi va ramine micutul nostru secret.

    7
    1

  • ramona pe 26 Ian 2009, 19:16
    diferenta de varsta

    SUNT INTR-O RELATIE DE 2 ANI SI JUMATATE CU UN BARBAT MAI IN VARSTA DECAT MINE CU 19 ANI! NU CREDEAM NICIODATA CA MA PUTEAM INDRAGOSTI DE UN BARBAT MAI IN VASTA DECAT MINE, CU O ASEMENEA DIFERENTA, EU AM 22! ADEVARUL CA DIFERNTA SE SIMTE. UNEORI GANDIREA E DIFERITA SI DEASEMENEA SI COMPORTAMNTUL! NE IUBIM MULT DE TOT, DAR STIU CA DIFERENTA ASTA DE VARSTA NU VA DUCE MULT SI NU AS VREAU ASTA, DAR TREBUIE SA FIM CONSTIENTI!

    2
    2
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod